Breaking News

‘Topraklarını bırakıp kaçmak büyük ihanetti’

SEMER OSO
HESEKÊ – Hesekeli yuttaşlar, ait oldukları toprakları bırakıp kaçmanın  büyük ihanet olduğunu belirterek “toprak ve halk birlikte bir bütündür” dedi.
Ülke dışına göç etmeye ilişkin olarak Hesekeli yurttşlar ANHA’ya konuştu. Yurttaşlar göç etmenin düşmana hizmet etmek olduğunu dile getirerek şunları eklediler:
Heseke’nin Mifti mahallesinde yaşayan Mehmûd Hesên Ibrahîm isimli yurttaş 3ay Türkiye’ye çalışmya gitiiğini fakat sonra pişman olduğunu belirterek “ Rojava’ya dönme k istediğimiz zaman sınırda bir sürü eziyet çektik. Türkiye’de köle gibi çalıştırılmanın ardından sınırda Türk askerleri tarafından şiddet gördük. Zaten toprakarından uzak olmanın verdiği gariplşik duygusu ağır geldi” dedi.
Hesen, rojava devrimimin kaznımlarını korumak için her yurttaş elinden geleni yapmalı diyerek demokartik özerklik çatısı altında diğer halklarla birlikte kardeşçe yaşamak istediklerini belirtti.
Salihiyê mahallesinde yaşayan Fehed Ibrahîn Xelîl isimli yurttaş da “ arkadaşlarım ile birlikte bir buçuk yıl Başûrê Kurdistan’da çalıştık. HPC’nin ilan edildiğini duyar duymaz topraklarımıza dönerek kent savunmasında yer almak istedik.  Topraklarımızdan çıktığımız için çok pişmanız, hata yaptığımızın farkındayız. Buradaki onurlu yaşam diğer yerlerdeki her türlü yaşamdan daha üstün” dedi.
Fehed ile birlikte Başûrê Kurdistan’a göç eden arkadaşı Mihemmed’de “Başûrê Kurdistan’da sanki öksüz kalmış gibiydik” diyerek  Başûrê Kurdistan hükümetin  çalışmaları için elinden geleni yaptğını dile getirdi.
Hesekeli her üç yurttaş göç eden yurttaşlara çağrıda bulunurak daha fazla pişman olmamalarını  için toprakarına dönemelerini istiyor.
 (uş)

No comments