Breaking News

Türk askerinden sınırda katliam: 1’i çocuk 3 ölü

RIHA- Rojava sınırında infazlarını sürdüren askerler Girê Spî’nin batısında bulunan Girê Sor köyü yakınlarında sınırı geçmek isteyen Rojavalıları tarayarak onlarca kişiyi yaraladı.
Türk askerleri, Rojava sınırında sivillere dönük saldırılarını ve infaz girişimlerini sürdürüyor. Rojava’nın Girê Spî kentine bağlı Girê Sor köyü yakınlarında askerler, önceki gün zırhlı araçlardan 40 kişilik sivil bir grubu taradı.
Askerlerin ateşi sonucu isimleri öğrenilemeyen 2 kadın sınırda yaşamını yitirirken, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 9 kişi de yaralandı. Yaralıların büyük bir bölümü Kobanê’deki Emel Hastanesine kaldırılırken, durumu ağır olan 4 kişi ise Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan geçirilerek Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 1 kişinin tedavisine burada devam edilirken, durumu ağır olan 2 kişi Urfa kent merkezindeki hastanelere sevk edildi. Vücuduna en az 10 mermi isabet eden Mihemed Hesen Bunyamîn isimli 15 yaşındaki çocuk ise kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi’nde aşırı kan kaybı nedeniyle yaşamını yitirdi.
Otopsi yapılmak üzere Urfa Adli Tıp Kurumu’na gönderilen oğlunun cenazesini Girê Spî’ye bağlı Ayn-el Arûz Köyüne götürmek üzere Urfa’ya gelen baba Hesen Bünyamin, onlarca sivilin zırhlı araçlarla taranmasını katliam olarak niteledi. Askerlerin sınıra yaklaşan 40-50 kişilik bir sivil insan grubunu Rojava topraklarında gözünü kırpmadan mermi yağmuruna tuttuğunu anlatan Hesen Bünyamîn “Çok sayıda kişi yaralandı. Ölenler de vardı. Oğlum da onlardan biriydi. Hiç bir suçu ve günahı yokken vuruldu. Üstelik Rojava topraklarında vuruldu. Ve kaçakçılara yaptıkları gibi değil, vücudundan 10 mermi çıktı. Bu da gösteriyor ki bu kurşun yağmuruyla bir katliam tasarlanmış” dedi.
AKP hükümetinin ve TSK’nın DAIŞ çetelerine verdiği desteğe dikkat çeken Hesen, şunları söyledi: “Tüm sınır hattında DAİŞ çetecileri tüm dünyanın gözü önünde elini kolunu sallayarak dolaşırken bir şey yapmayan asker ve Türk devleti, 15 yaşındaki bir çocuğa 10 mermi sıkıyor. Diyelim ki Türkiye’ye geçmeye çalışıyordu, diyelim ki kaçakçıydı. Yapılması gereken bu mudur? Nerde insanlık değerleri, evrensel hukuk kuralları ? Sadece benim çocuğum değil şu ana kadar DAIŞ’a sesini çıkarmayanlar bu sınırlarda yüzlerce günahsız insanı katletti” sözleriyle isyanını dile getirdi.
Yaşanan katliamı ne pahasına olursa olsun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağını belirten Hesen “Bu insanlık dışı katliamı AİHM’e götürüp bu sebepsiz, suçsuz yere katledilen insanların, Kürt gençlerinin sesini dünyaya ulaştıracağım” şeklinde konuştu.
DAIŞ ve diğer çeteler için en güvenli sınır hattı olan Türkiye – Rojava sınır hattı adeta şu ana kadar aralarında kadın, çocuk ve yaşlı insanların bulunduğu yüzlerce sivilin katledildiği bir infaz alanına dönüştü.

No comments