Breaking News

Türk askerleri sınırda bir genci daha katletti

EFRÎN – Türk askerleri Rojava sınırında her gün yurttaşları hedef alarak tarıyor. Ancak kimse asker terörüne karşı ses çıkarmıyor. Bugünde bir gence işkence edildi, ardından katledildi. Türk askerinin saldırılarında 3 kişi de yaralandı.
Bölgede bulunan ANHA muhabirlerinin verdiği bilgilere göre; Efrîn’in Raco ilçesi Mamela köyülüsü Şîhan Oerek Hesen isimli 21 yaşındaki genç ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak için bugün birkaç kişi ile birlikte Bakûrê Kürdistan’a geçti.
Hesen ve arkadaşları sınır hattında bulunan Raco’nun Meydan Ikbis köyünde Türk askerleri tarafından yakalandı.
Türk askerlerin Hesen ve yanındaki 3 kişiyi yakaladıktan sonra işkence ettiklerini ve tehdit ettiklerini belirten görgü tanıkları, askerlerin Hesen ve 3 kişiye işkence ettikten sonra bıraktıklarını fakat 4 yurttaşın Efrîn’e dönerken askerler tarafından kurşun yağmuruna tutulduklarını belirtti.
Askerlerin açtığı ateş sonucu Hesen kafasın aldığı mermiyle olay yerinde can verirken, 3 kişi de yaralandı. Daha sonra yurttaşlar Hesen’in cenazesi ve yarlı 3 kişiyi Efîn’in Avrîn hastanesine götürdü.
Hastane doktorları Hesen’in vücudunda işkence izlerinin bulunduğu, kafasının arkasında mermi yediğini kaydetti. Hesen’in cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.
Bugünde Türk askerleri sınır ihlali yaparak Hemze İbo (30) isimli genci Bakur’a götürmüş ve işkence etmişti. İşkence sonucu Hemze İbo’nun sırtı, bacağı ve kafası kırımışlardı.
(ad)
ANHA

No comments