Breaking News

Türkiye çetelere patlayıcı için gübre veriyor

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin çetelere patlayıcı yapımında kullanılan tonlarca gübre gönderdiği ortaya çıktı. Patlayıcı hammaddesinin Hatay üzerinden çetelere ulaştırıldığı öğrenildi.
Güvenilir kaynakların ANHA’ya verdiği bilgiler ve fotolar, Türkiye’nin Halep bölgesindeki çetelere patlayıcı yapımında kullanılan gübre gönderdiğini gözler önüne seriyor.
Tarımda kullanılmayan gübrenin, Türkiye’nin Hatay kentinde Mert Global Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından üretildiği ve Efrîn kantonu ile Hatay ili sınırındaki Atmê kampına ulaştırıldığı, buradan da kamyonlarla Halep’e taşındığı öğrenildi.
Ocak 2015’te çekildiği belirtilen fotoğraflarda, 50 kg’lık gübre çuvallarının kamyonlardan indrildiği görülüyor. Çuvalların üzerinde de gübrenin % 46 oranında Nitrik asit içerdiği yazılıyor. Sözkonusu gübre 2014 üretilmiş e son kullanım tarihi olarak da 2017 yılı olarak belirlenmiş.
Daha önce de Akçakale sınırından til Ebyad’daki çetelere türk devletinin gübre gönderdiği fotoğraflarla belgelenmiş ve uluslararası basında büyük yankı uyandırmıştı.
(aç)
ANHA

No comments