Breaking News

‘Yaralı YPG’lilerin teslim edilmesinden AKP sorumlu’

KOBANÊ – Kobanili yurttaşlar yaralı YPG savaşçılarının El-Nusra çetelerine teslim edilmesinden AKP hükümetinin sorumlu olduğunu belirterek Türk devetinin bu tutumuyla uluslararası hukuku ayaklar altına aldığını kaydettiler.
Resmi yollarla tedavi olmak için Türkiye’ye giden 6 YPG savaşçısının Türk devleti tarafından El-Nusara çetelerine teslim edilmesine ilişkin konuşan Kobanili yurttaşlar AKP hükümetinin tutumunu lanetlediler.
Enwer Hisen isimli Kobanili yurttaş,AKP hükümetinin tutumunu ahlaksızlık olarak değerlendirerek “ türk devleti var gücüyle Rojava’daki Kürt halkının başarısını alt etmek istiyor. Yaralı YPG’lilere uygulanan bu insanlıkdışı ve ahlaksızca tutum Türk devletinin Kürt karşıtı ilk pratiği değil” dedi.
Hisen konuşmasının devamında  şınları dile getirdi: “Türk devleti 7haziran seçimlerinden sonra aldığı yenilgi, Osmanlı imparatorluğunun sömürü politakalarını yeniden yaşatma amacını engellediği için Rojava Devrimi’nin kazanımlarına saldırıyor. Uluslararası topluluklara Türk devletinin vahşi politikalarının önünü alması için çağrıda bulunuyorum”
Osman Nebo Gazî isimli yurttaş da Türk devletinin ilan edildiği günden bu yana Kürtlere karşı kirli politikalarını uygulamaktan hiç vazgeçmediğini belirtti.
Kobanili bir diğer yurttaş Qehreman Şabo ise konuyla ilgili olarak “Erdoğan’ın bölgeyi kontrol altına almak çabalarına çete gruplarını destekleyerek devam ediyor. Yaralı YPG savaşçılarının  El-Nusra çetelerine teslim edilmesinden AKP sorumludur” dedi.
(uş)
 ANHA

No comments