Breaking News

YPG’li Dana Yasin son yolculuğuna uğurlandı

HALEPÇE – Kobani’de DAIŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta yaşamını yitiren YPG savaşçısı Dana Yasin Hüseyin (Rêkan Halepçe), Halepçe’de son yolculuğuna uğurlandı.
Dün akşam saatlerinde Halepçe’ye ulaşan YPG savaşçısı Dana Yasin Hüseyin’in (Rêkan Halepçe) cenazesi görkemli bir tören ile toprağa verildi.
Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende Dana Yasin Hüseyin’in babası bir konuşma yaptı. Törene katılanlara ve oğlunun cenazesinin Halepçe’ye getirilmesine yardımcı olanlara teşekkür etti.
Törende Güney Kürdistan Şehit Aileleri Komitesi temsilcisi de bir konuşma yaptı. Tevgera Azadi Eşbaşkanı Mihemed Abdullah ise “Güney Kürdistan ve Rojava’da binlerce Halepçeli şehidimiz vardır. Bizler de onların izinde yürüyerek mücadelelerine sahip çıkacağız” diye konuştu.
Halepçe kaymakamı Hesen Xefur ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Güney Kürdistan ve Rojava şehitleri arasında hiçbir fark yoktur. Şehitlerimiz bizlerin ve bütün halkımızın temsilcisidir.”
PYD Güney Kürdistan Temsilcisi Xerib Hiso ise, YPG/YPJ komutanlıkları ve savaşçıları adına şehit Rêkan Halepçe’nin ailesine başsağlığı dilediğini ifade ederek, “Rêkan yoldaş kahramanca mücadele ederek şehit düşmüştür. Ve Şehit Rêkan bağımsızlık, demokrasi ve insanlığın birlikte yaşamasının şehididir” dedi.
(aç)
foto arsiv

No comments