Breaking News

YPG’li Sabir son yolculuğuna uğurlandı

DÊRİK – Rimêlan kasabasında kaza sonucu yaşamını yitiren YPG savaşçısı Sabir’in (Sabir Ebûzêd) cenazesi, yüzlerce yurttaşın katıldığı törenle Şehit Xebat mezarlığında toprağa verildi.
13 Ağustos’ta Rimêlan kasabasında kaza sonucu yaşamını yitiren YPG savaşçısı Sabir’in (Sabir Ebûzêd) cenazesinin toprağa verilemsi için Girkê Legê, Dêrik ve Koçerat bölgesinden yüzlerce kişi Dêrik’teki hastane önünde toplandı.
Sloganlarla hastaneden alınan cenaze araç konvoyuyla Şehit Xebat Dêrik mezarlığına götürüldü.
Mezarlıkta YPG/YPJ savaşçıları tarafından askeri tören düzenlenerek devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan YPJ Komutanlarından Roza Dêrik, Rojava’da yaşanan tarihi sürece vurgu yaparak “şehîd Sabir gibi savaşçılarımızın büyük emek ve özverileri sayesinde her gün yeni başarılar kazanıldığını söyledi.
Aynı aileden bir ayda üçüncü şehit
PYD Yürütme Kurulu üyesi Hesen Koçer de, Kürdistan’ın dört parçasında kürt halkının er gün şehitler verdiğini belirterek “Bedelsiz özgürlük olmuyor. Bu şehitlerimiz sayesinde özgür yaşama doğru kararlı adımlarla ilerliyoruz. Bakurê Kurdistan’da da halkımız gün geçtikçe daha büyük bir mücadeleyle özgürlüğüne sahip çıkıyor ve başaracaktır” dedi.
Konuşmalardan sonra YPG savaşçısının sicili okunarak ailesine şehadet belgesi teslim edildi.
Şehit Sabir’in babası da “Sabir’in kanı üzerine söz veriyorum ki, onun doüru yolundan ayrılmayacağım” dedi.
Tören, cenazenin “şehid namirin” sloganları arasında toprağa verilmesiyle son buldu.
(aç)
ANHA

No comments