Breaking News

YPG’li Sabir’ın ailesine taziye ziyaretleri sürüyor

DÊRİK – Girkê Legê, Dêrikê ve Beravê bölgesinden yüzlerce yurttaş, Rimêlan’da kaza sonucu yaşamını yitiren YPG savaşçısı Sabir’ın (Sabir Ebû zêd) ailesini ziyaret ederek taziye dileklerini sundu.
13 Ağustos’ta Rimêlan kasabasında kaza sonucu yaşamını yitiren ve dün Dêrik Şehit Xebat Mezarlığında toprağa verilen YPG’li Sabir’ın (Sabir Ebû zêd) ailesine taziye ziyaretleri sürüyor.
Sabir için Koçeret bölgesideki Girê reş köyünde kurulan ve şehitlerle kürt hallk önderi Abdullah Öcalan posterleriyle donatılan taziye çadırını ziyaret eden TEV DEM yönetimi de aileye başsağlığı dileklerini iletti.
TEV-DEM yöneticisi Aras Kardox, aileye başsağlığı dilerken “bu yurtsever aile bir ay içinde 3 kez taziye çadırı kurdu. Rojava devrimi bu şehitlerimizin  ve bu yurtsever ailelerimizn verdiği bedellerin ürünüdür. Buna herkes güçlü sahiplenmeli” dedi.
Daha sonra Yekîtiya Star üyesi Nerîman Mihemed, PYD üyesi Remezan Temê, Sivili Toplum örgütleri adına Mihemed Şemdîn de birer kısa konuşmayla aileye başsağlığı dileğinde bulundu. konuşmacılar kürt halkının tarihinde bir milad olan 15 Ağustos’un yıldönümüne değinerek Rojava halkı bugün bu ruh ve inançla özgürlük mücadelesini sürdürüyor” dedi.
Şehit Sabır’ın babası da şehitlerine son nefeslerine kadar bağlı kalacaklarını ve Rojava devrimine sahip çıkacaklarını söyledi.
Taziye ziyareti “Şehid namirin”, “Riya te riya me ye ey şehid” sloganlarıyla son buldu.
 (aç)
ANHA

No comments