Breaking News

YPG’li Zinar Efrîn’in ailesine başsağlığı ziyaretleri sürüyor

EFRÎN – Eyn Îsa’da çetelerle girdiği çatışlmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Hisên Îmam (Zinar Efrîn) için kurulan taziye çadırırını ziyaret eden yüzlerce Efrînli aileye başsağlığı dileklerini sundu.
16 Ağustos günü DAIŞ çeteleriyle gidiği çatışmada yaşamını yitiren ve Efrîn’de dün düzenlenen törenle şehadeti ilan edilen YPG savaşçısı Hisên Îmam (Zinar Efrîn) için evinin önünde taziye çadırı kuruldu.
Kanton yönetimi, TEV-DEM, Yekîtiya Star, Bab Bölgesi Halk Meclisi temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce Efrînli aileye taziyelerini sunmak üzere Şehitler Meydanı’ndaki parkta kurulan taziye çadırını ziyaret etti.
Devrim şehitleri anısına saygı duruşu ardından Şehit Aileleri Kurumu, Kanton Yasama Meclisi, TEV-DEM, Bab Bölgesi Halk Meclisi, PYD ve Yüksek Seçim Komiserliği adına kapılan konuşmalarda aileye başsağlığı dileğinde bulunuldu.
Konuşmacılar, son günlerde türk devletinin DAIŞ ve Nusra çeteleriyle birlikte özellikle Efrîn bölgesine yönelik devreye koyduğu yeni planlar ile uyguladıkları ambargo ve kuşatmaya dikkat çekilerek tüm gençlerin savunma direnişine katılmaları, dışarıdaki Efrînlilerin geri dönüp memleketinin inşasında yer almaları çağrısı yapıldı.
Kanoşmalarda ayrıca türk devletinin Efrîn sınırında artak katletme ve işkence vakaları kınanarak türk devletine bu vahşetine son verme, kürt halkıan karşı düşmanca tutumlardan vazgeçme ve kürt halk önderi Abdulah Öcalan’ın sunduğu çözüm projesine geri dönme çağrısı dile getirildi.
Konuşmalar ardından aileye tekrar başsağlığı dileğinde bulunan kalabalık ziyaretçiler sloganlarla çadırdan ayrıldı.
 (aç)

No comments