Breaking News

Burkan El-Firat: DAIŞ’a karşı daha büyük başarılara yürüyeceğiz

HABER MERKEZİ – Burkan El-Firat güçleri, kuruluşunun birinci yıldönümünde DAIŞ çetelerine karşı verdikleri mcadele ve zafer sözüne bağlı olduklarını belirterek daha büyük başarılar kazanacaklarını duyurdu.
DAIŞ çetelerine karşı ortak mücadele amacıyla oluşturulan Burkan El-Firat Ortak Eylem Odası, kuruluşunun birinci yıldönümünü kutluyor.
İlanının birinci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Burkan El-Firat Komutanlığı, DAIŞ çetelerine karşı mücadelelerinin daha büyük kararlılıla süreceğini duyurdu.
Kobani’nin güneyindeki Til Xezal köyünde yapılan açıklamayı Genel Komutanlık adına Burkan el-Firat komutanlarından Ednan El-Ehmed okudu.
YPG/YPJ, Burkan El-Firat, Şems El-Şemal, Siwar Reqqa ve El-Ekrad Cephesi komutanlarının da hazır bulunduğu açıklamada şöyle denildi:
“Baas rejiminin terörüne ve dünyanın en barbar çetesi DAIŞ’a karşı direnişi geliştirmek amacıyla 10 Eylül 2014’te, Demokratik bir Suriye’ye inanan birçok tabur, direnişlerini ortaklaştırmaya duyudkları ihtiyaç üzerine oratk eylem ve operasyon odası kurdu. Burkan El-Firat Ortak Eylem Odası, özü itibariyle Koban’de DAIŞ çetelerinin terörüne karşı dayanışmak ve askeri gücümüzü birleştirmek amacıyla kuruldu. Geçen bir yıllık süre içinde Burkan El-Firat büyük başarılar kazanıp DAIŞ çetelerine karşı duruşunu tüm dünyaya ispatlayarak Uluslararası DAIŞ karşıtı koalisyonun desteğini almıştır.
Burkan El-Firat Ortak Eylem Odası’nın birinci uruluş yıldönümü dolayısıyla tüm şehitlerimizi büyük minnet ve şükranla anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Burkan El-Firat güçleri geride kalan bir yıl içinde tarihi kobani direnişine aktif katılarak DAIŞ çetelerine asla unutamayacağı bir kahramanlık dersi vermiş ve çete grubunun “yenilmeyiz, kalıcıyız” sloganını yerle bir etmiştir.
Burkan El-Firat Ortak Eylem Odası bileşenleri olarak bu vesileyle DAIŞ çetelerine karşı verdiğimiz mücadele sözümüze bağlı olduğumuzu ve bundan böyle DAIŞ çetesine karşı daha büyük başarılar kazanacağımızı birkez daha duyuruyoruz. Burkan El-Firat Ortak Eylem Odamız, Suriye’de demokrasi talebi, inancı ve ısrarı olan tüm güçlerin birliğinin temeli ve çekim merkezi olmuştur. Geride bıraktığımız süre içinde DAIŞ çetelerinin terörüne karşı mücadelemizde bize desteklerini sunan uluslararası koalisyon güçlerine ve yardımcı olan tüm barışçıl güçlere de teşekkür ediyoruz.”
(aç)
ANHA

No comments