Breaking News

DAIŞ’ın Til Afer komutanı öldürüldü

HABER MERKEZİ – DAIŞ çetesinin Irak’ın Til Afer bölgesinden sorumlu üst düzey bir komutanı öldürüldü.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Uluslararası Koalisyon Güçlerinin Irak’ta DAIŞ çetelerine yönelik hava saldırıları düzenlediğini açıkladı. Açıklamada bombardımanda DAIŞ’ın “Ebûbekir El-Turkmanî” adlı çete sorumlusunun öldürüldüğü kaydedildi.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Ebûbekir El-Turkmanî’nin Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının Irak’ın kuzeyinde, Musul’un 60 km kadar batısındaki Til Afer bölgesinde düzenlediği bir hava saldırısında öldürüldüğünü belirtti.
Peter Cook konuya ilişkin basına yaptığı açıklamada, Ebûbekir El-Turkmanî adlı çetenin DAIŞ’ın Askeri komutasına yardımcılık düzeyinde görev üstlenen ve Til Afer ssorumlusu emiri olduğunu, DAIŞ’a katılmadan önce de El-Kaide üyesi olduğunu söyledi.
Cook ayrıca Suriye’nin Halep kenti yakınlarında koalisyon güçlerince düzenlenen bir başka saldırıda ise, DAIŞ’ın Fransız çetesi David Drojon’un öldürüldüğünü kaydetti.
Cook’un açıklamasına göre, daha önce batılı ülkelere saldırı planlaması yapan “Horasan” adlı sözde islamcı bir çete grubunun içinde faaliyet yürüten Drojon, mayın, bomba gbi genel patlayıcı konusunda uzman elemanlardan biri olup birçok çeteye de bizzat patlayıcı ve tuzaklı mayın-bomba eğitimi vermişti.
 (aç)
ANHA

No comments