Breaking News

“Fetih Ordusu”nu Türkiye mi yönlendiriyor?

HABER MERKEZİ – Kendine “Ölüm Timleri” adını veren bir silahlı grup, Irak’ta kaçırılan 16 Türkiyeli işçiyi kendilerinin serbest bıraktığını iddia etti.
İrm adlı haber ajansı’nda yer alan habere göre, kendine “Ölüm Timleri” adını veren bir silahlı grup, Youtube’da yayınladığı bir video kaydında bir süre önce Bağdat’ta stadium yapımında çalışırken kaçırılan 16 Türkiyeli işçiyi kendilerinin salıverdiğini belirtti.
Söz konusu grup, Türkiye hükümetinin İdlib’e bağlı Foa ve Keferaya kasabalarına yönelik kuşata ve ambargoyu kaldırma ve sivil halkın tahliye edilebileceği bir insani koridor açma yönündeki taleplerini kabul ettiği için işçileri serbet bıraktıklarını söyledi.
Sözü edilen Foa ve Keferaya bölgeleri, İdlib’i işgal eden El-Nusra öncülüğündeki çete gruplarının yoğun saldırılar düzenlediği Şii kasabaları olup El-Nusra ve Ehrar El-Şam gibi Türkiye bağlantılı çetelerin oluşturduğu “Fetih Ordusu “ tarafından ambargo ve kuşatma alınmış olması, AKP/Erdoğan hükümetinin Fetih ordusu ve içinde yer alan çetelerle bağlantılarını ve “Fetih Ordusu”nun Türkiye tarafından mı yönlendirildiği sorusunu gündeme taşıdı.
Sözde islamcı çete gruplarının Halep’e kapsamlı saldırı düzenlemek amacıyla biraraya gelerek oluşturduğu “Fetih Ordusu” 24 Mart 2015’te kuruldu. Bileşenleri içinde ise, AKP’nin güdümünde olduğu belgelenen Cebhet EL-Nûsra, Ehrar El-Şam, Nûreddîn Zinkî Taburu, MİT örgütlenmesi olan Sultan Murad taburu çetesi gibi son bir haftadır Şêxmeqsûd mahalesine saldıran çete grupları yer alıyor.
(aç)
ANHA

No comments