Breaking News

HPG 3 gerillasının kimliklerini açıklandı

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi, Dersim ve Iğdır’da hayatını kaybeden 3 gerillanın kimlik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
‘Munzur arkadaş son mermisine kadar direndi’
1 Eylül günü Iğdır’ın Karakoyun ilçesinde yaşanan çatışma sonrası yaralanarak Taşburnu köyüne geri çekilen Gerilla Timindeki Munzur arkadaşımız, daha sonra yerlerinin deşifre olmasıyla askerlerle girilen ikinci çatışmada yerinden ayrılmayarak büyük bir kahramanlık örneği gösterip son mermisine kadar direndikten sonra şehit düşmüştür.
‘Serxwebun ve Bawer kararlı duruşa sahiptiler’
1 Eylül günü Dersim Eyaletimizde görevde bulunan Serxwebun arkadaşımız kontra bir ajan tarafından şehit düşürülmüştür. Mücadele saflarına yeni katılarak kendini hızla geliştirmeye adayan Bawer arkadaşımız Dersim Eyaletimizde askeri mühimmat çalışmalarıyla ilgili yaptığı çalışma esnasında geçirdiği kaza sonucu şehit düşmüştür.
Gerilla saflarınla kararlı ve iradeli duruşlarıyla çalışmalara katılan Serxwebun ve Bawer arkadaşlar Önder Apo’nun halkımıza sunduğu ve tüm ezilen halklara umut ışığı olan özgürlük mücadelesinde bulunmanın büyük heyecanı ile görevlerine dört elle sarılmışladır. İddialı birer gerilla adayı olan her iki arkadaşımızın şahadeti karşısında daha büyük bir sorumluluk, ciddiyet ve başarı sözüyle mücadele yürüteceğimizi belirtiyor şehit arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz.
Yaşamını yitiren 3 gerillanın kimlik bilgileri de şöyle;
Kod Adı: Munzur Avazırav
Adı-Soyadı: Arıkan Kahraman
Doğum yeri: Erzurum
Anne – baba adı: Porsor – Seyitxan
Şahadet Tarihi ve Yeri: 1 Eylül 2015 / Iğdır
***
Kod Adı: Bawer Farqin
Adı-Soyadı: Berat Nergizili
Doğum yeri: Amed
Anne – baba adı: Azize – Ahmet
Şahadet Tarihi ve Yeri: 1 Eylül 2015 / Dersim
***
Kod Adı: Serxwebun Agıri
Adı-Soyadı: Abdullah Daşdemir
Doğum yeri: Ağrı
Anne – baba adı: Göğercin – Resul
Şahadet Tarihi ve Yeri: 1 Eylül 2015 / Dersim

No comments