Breaking News

HPG eylemleri devam ediyor

HABER MERKEZİ–  HPG Basın İrtibat Merkezi, yazılı bir açıklama yaparak Türk ordusunun devam eden saldırıları karşısında HPG gerillalarının eylemlerinin sürdüğünü açıkladı.
HPG Basın İrtibat Merkezi’nin yazılı açıklaması şu şekilde:
“ Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi ve çevresinde başlatılan devrimci operasyona karşılık TC ordusu Şırnak ili ve çevresine çok sayıda asker ve zırhlı araç ile sevkiyat yapmıştır.
TC ordusu 26 Eylül günü akşam saatlerinde Çeman alayı çevresinde bir operasyon başlatmıştır. Operasyon, 27 Eylül günü saat 06.00’da Setkarê ve Gelijêrê köylerini kapsayarak devam etmiştir. Setkarê ve Gelijêrê köyleri arasında konumlanan TC askerlerine yönelik Gerilla güçlerimiz etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleşen bu eylem sonucunda 6 asker öldürülürken 4 asker de yaralanmıştır. Bu eylemde Çiya aldı gerillamız TC ordusu ile son mermisine kadar kahramanca savaşarak şehit düşmüştür.
*Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri;

Kod Adı: Çiya Kahraman
Adı-Soyadı: Bayram Kayar
Doğum yeri: Şırnak
Anne – baba adı: Bege – Sadi
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Eylül 2015 / Beytüşşebab
*Yine Gerillalarımız, Çeman’dan Beytüşşebap’a giden bir konvoya yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleşen eylemde çatışmalar akşam saatlerine kadar devam etmiş, TC ordusu eylem alanını obüs, havan ve savaş uçakları ile bombalamıştır. Akşama kadar süren çatışmaların detayları elde edilecek bilgiler ardından açıklanacaktır.
* TC ordusu 27 Eylül günü sabah saatlerinden itibaren Şırnak il merkezinden – Beytüşşebap’a giden yolu kapamıştır.
TC ordusunun Dersim’de gerçekleştirdiği operasyon kapsamında;
*26 Eylül günü saat 14.30’da Dersim’in merkeze bağlı Demirkapı alanı Kobra tipi helikopterler tarafından rastgele vurulmuştur. Yine saat 17.30’da 4 Skorsky tipi helikopter Demirkapı, Dağmezrası, Çılda, Çewlik Vadisi, Xeçik mezrası, Arman köyü, Kalamdüzü köyleri ve çevresine indirmeler yapmıştır. İndirmeler ardından Kobra tipi helikopterler akşam saat 18.00’e kadar bu alanların çevresini rastgele bombalamıştır. Ayrıca Kobra helikopterler Dersim – Hozat yolundan geçmekte olan sivil araçları da taramıştır.
Bu operasyonu gerçekleştiren güce karşı Gerilla güçlerimiz bir pusulama eylemi gerçekleştirmiştir. İçerisinde rütbeli askerlerinde bulunduğu bir askeri grup etkili bir şekilde vurulmuştur. Vurulan bu guruptaki ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
*Dersim merkeze bağlı Kalemdüzü mıntıkasında bulunan 2 operasyon grubu, Gerilla güçlerimizin tarafından etkili bir şekilde vurulmuş ve bu her iki grup etkisiz kılınmıştır. Burada net 2 asker ölürken, 1 üstteğmen olmak üzere 5 asker yaralanmıştır. Başlatılan operasyon 27 Eylül günü sabah saatlerinde geri çekilirken; kimi gizli birlikler arazide konumlandırılmıştır.
* Türk ordusunun köy ve çevresinde geliştirdiği bu operasyonlara karşı bölge halkı canlı kalkan eylemleri ile protesto ederek tepki göstermiştir.
* TC ordusu 12 gün boyunca bu alanları yasaklı bölge olarak ilan etmiştir.
Gerilla güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemler Önder APO üzerinde sürmekte olan tecrit ve Şehit Baran Dersim ve birlikte şehit düşen Gerillalarımız anısına gerçekleştirilmiştir.
* 27 Eylül akşam saatlerinde TC ordusu Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Mergê Zerê alanına yönelik bir operasyon başlatmıştır. TC ordusu bu operasyonda Çalareşke, Zevê Sorê ve Şehit Rojhat Tepeleri çevresinde konumlanmıştır.
* Ayrıca 28 Eylül günü saat 03.00’de 2 Kobra tipi helikopter Yüksekova’ya bağlı Binbir alanını rastgele vurmuştur.
* 27 Eylül günü saat 14.00’te Gerillalarımız, Amed’in Hani ilçesine bağlı Hani Sor karakoluna yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür.
* 13 Eylül’den itibaren Bingöl – Amed yolu Gerilla güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.
* 27 Eylül günü saat 21.45’te Gerilla güçlerimiz Muş’un Varto ilçesi girişinde geçmekte olan bir zırhlı araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde zırhlı araç darbelenirken; ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir.
TC ordusu Gerilla alanlarımıza yönelik gerçekleştirdiği bombardıman ve hava hareketliliği kapsamında;
* 27 Eylül günü saat 17.00 ile 28 Eylül günü(bugün) saat 05.00 arasında TC ordusuna ait savaş uçakları ile Tepê Remo karakolu insansız hava araçları desteğinde; Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı bağlı Boğaza Cıgara, Şehit Hozan, Kale Varegoz, Şehit Aziz, Mergê ve Geliyê Doski alanlarını bombalamıştır.
Bu bombardımanlara karşı canlı kalkan eylemi düzenleyen bölge halkına TC ordusu askerlerince rast gele ateş edilmiştir. Canlı kalkan eyleminde HDP Milletvekili Selma Irmak’ta bulunmaktadır. Askerler tarafından bu eylemi düzenleyen halk ve milletvekili bilinçli olarak hedef alınmıştır.
* 27 Eylül günü saat 05.00 – 18.00 arasında Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakolu belirli  aralıklar ile Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Gafur, Şehit Bager, Şehit Artêş tepelerini obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Bombardıman sonucu arazide orman yangını başlamıştır.
* 27 Eylül günü saat 15.30 – 16.00 ile 20.00 – 21.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakolu; Garêya Piçuk, Dola Şehit Zeki, Tepê Çete alanlarına yönelik obüs, havan ve tanklarla bir bombardıman gerçekleştirmiştir.
* 27 Eylül günü saat 08.30 – 19.30 arasında Kandil bölgesi, saat 14.30 – 15.00 arasında Xakurkê, Heftanin, Metina ile Gare alanları, saat 15.00 – 16.00 ve saat 22.30 ile 28 Eylül günü saat 04.30 arasında Zap bölgesi üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.
* 27 Eylül günü saat 11.00 – 18.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Heftanin alanı, saat 08.00 – 09.30 ile 19.30 – 22.00 arasında Garê alanı, saat 06.00 – 09.00, 14.00 – 15.30 ile 20.00 – 21.00 arasında Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.”
(uş)

No comments