Breaking News

HPG: Geliyê Doskî’de 15 asker öldürüldü

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillalarının bugün Geliyê Doskî alanında Türk askerlerine yönelik eylem gerçekleştirdiğini, eylemde tespit edilebilen 15 askerin öldürüldüğünü , çok sayıda silahın da ele geçirildiğini belirtti.
HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların bugün öğleden sonra Gever’e bağlı Geliyê Doskî alanında Türk askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini bildirdi. HPG, eylemde 15 askerin öldürüldüğünü, çok sayıda silaha da  el konulduğunu açıkladı.
HPG açıklamasında, “Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliyê Doskî alanında yaşanan çatışmaların devam ettiğini bu bölgede ilerleme sağlamak üzere TC ordusunun yoğun askeri sevkiyatlarla bölgeye güç aktardığını açıklamıştık.
6 Eylül günü(bugün) öğleden sonra saat 15.00’te T.C ordusu çok sayıda zırhlı araçtan oluşan büyük bir konvoy Gelîyê Doskî alanına güç aktarmak üzere hareket ederken Gerillalarımızın tarafından gerçekleştiren sabotaj eylemi ile durdurulmuştur. Sabotaj eylemi ile ilerleyemeyen bu konvoya gerillalarımız birkaç koldan saldırı gerçekleştirmiştir. Sabotaj eylemi ve gerçekleşen saldırılar sonucunda net 15 asker ölmüştür. Birçok askeri malzemenin de kaldırıldığı eylemin detayları daha sonra açıklanacaktır. Bu alandaki çatışmalar halen devam etmektedir“ denildi.
(ad)

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete