Breaking News

HPG: Iğdır’da 3 başkomiser, 45 özel harekat polisi öldürüldü

HABER MERKEZİ – HPG BİM, Iğdır’da Şehit Şervan Varto hamlesi kapsamında dün Şehit Özer ve Şehit Munzur timleri tarafından düzenlenen sabotaj eyleminde 3’ü başkomiser olmak üzere 45 özel harekat polisinin öldürüldüğünü belirtti.
HPG Basın İrtibat Merkezi dün Iğdır’da düzenlenen eyleme ilişkin yaptığı açıklamada, “8 Eylül günü Iğdır’da Önder Apo üzerindeki tecrit ve Kürdistan halkına karşı yürürlükte olan katliam saldırılarına karşı Şehit Özer ve Şehit Munzur timleri tarafından bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. 2 akrep zırhlı aracı ile 1 minibüs ve 1 otobüsten oluşan bir polis konvoyunda patlatılan yüklü miktardaki patlayıcı sonucunda her 4 araçta tümden imha olmuştur.
Gözle görülen 3’ü başkomiser olmak üzere 45 özel harekat polisi öldürülmüştür. Her ne kadar Türk medyası buradaki kayıplarının tümünü vermeyerek, sadece 13 olarak basına verse de bu eylemde ölü sayısı açıkladığımız gibidir.
Eylemden 30 dakika sonra 20 zırhlı araç ile olay yerine müdahale edilmiştir. Olay yerine Skorsky helikopterler, sivil araç ve onlarca ambulans gelerek ölü ve yaralıları kaldırmıştır. Olay yeri abluka altına alınarak giriş-çıkışlara kapatılmıştır. Alan üzerinde kobra helikopterler araziyi rastgele tararken keşif uçuşları da yoğun keşif uçuşları yapmıştır” dedi.
HPG BİM, aynı gün Iğdır’a bağlı Kirekor alanına Türk ordusunun indirmeler yaparak operasyon başlattığını da belirtti.
HPG BİM, Şehit Şervan Varto hamlesi kapsamında düzenlenen eylemlere ilişkin de şunları paylaştı: “8 Eylül günü saat 19.30’da Ağrı’nın Avkevir (Taşlıçay) ilçesindeki Emniyet binasına gerilla güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Ferdi silahlar ve roketatarlarla vurulan emniyet binasına bir roket isabet etmiştir. Kaymakamlık, lojman ve bir inşaata konumlanan polislerin karşılık vermesi sonucu yaşanan kısa çatışma sonrası güçlerimiz geri çekilme yapmıştır. Ölü ve yaralı polis sayısı netleştirilemezken polisler rastgele etrafını taramıştır.
8 Eylül günü saat 12.00’den 16.00’ya TC ordusu Golan (Göle) alayından Erdexan’a (Ardahan) bağlı Şenkaya ve Şehit Sidar ormanlığını obüs ve tanklar ile vurmuştur.
8 Eylül günü saat 17.30 ile 19.30 arası Ağrı Gılidağ üzerinde keşif uçağı dolaşmıştır.
7 Eylül günü Iğdır’a bağlı Kırekor alanına düşman indirme yapmak isterken saat 12.30’da Skorsky helikopterlerin güvenliğini tutan kobra helikopterlerden biri gerilla güçlerimiz tarafından pusuya düşürülerek ağır silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada darbelenen helikopter alandan uzaklaşırken düştüğü ihtimali yüksektir. Bu alanda TC ordusunun operasyonu halen devam etmektedir.
7 Eylül günü saat 16.00 ile 17.00 arası Iğdır’a bağlı Kırekor alanı, savaş uçakları tarafından vurulmuştur.”

No comments