Breaking News

HPG: Kobra helikopter düşürüldü

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun Kürdistan başta olmak üzere Kürt halkının kutsal değerleri olan şehitliklere karşı geliştirdiği saldırılara ve topyekün imha yönelimlerine karşı HPG – YJA Star gerillalarının etkili misilleme eylemlikleri geliştirdiğini kaydetti.
HPG Basın İrtibat Merkezi yazılı açıklmasında “HPG/YJA Star gerillalarının misilleme eylemlerinde 1 Kobra tipi helikopter düşürülürken, tespit edilen 25 asker de öldürülmüştür” dedi.
HPG-Bİm açıklması şu şekilde:
“Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde geliştirilen eylemlere ilişkin bilgi veren HPG,  “21 Eylül günü saat 17.00’de Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan Rındıkê karakoluna yönelik Gerilla güçlerimiz ağır silahlarla 2 ayrı koldan bir eylem gerçekleştirmiştir. B7 roketatar silahları ile hedef alınan özel harekat polislerinin binası ve nizamiyesi etkili bir şekilde vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda binada ve nizamiyede yangın çıkmıştır. Gerillalarımız eş zamanlı olarak karakol binasını da havanlarla etkili bir şekilde vurmuştur. Gerçekleştirilen eylemde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilemezken; Skorsky tipi helikopterler ölü ve yaralıları kaldırmak için karakola 3 defa gidip gelmiştir.
*22 Eylül günü saat 10.00 – 13.00 arasında Hakkari ile Çukurca yolu arasında bulunan Dawuşa köyü mıntıkasında Gerillalarımız yol kontrolü gerçekleştirmiştir. Yol kontrolünde Çukurca tugayına malzeme taşıyan 2 sivil aracı Gerillalarımız durdurarak tüm malzemelere el koymuş ve şöförler ise uyarılarak serbest bırakılmıştır. Eylemden sonra saat 13.00 – 14.30 arasında insansız hava araçları desteğinde TC ordusu, Dawuşa köyü mıntıkasını obüs ve havanlarla bombalarken; 2 Kobra tipi helikopter ise alanı vurmuştur. Kobra helikopterlerin vuruşları sonucunda bir arkadaşımız ağır yaralanmış ve daha sonra şehit düşmüştür. Akşama doğru saat 18.00 – 21.00 arasında savaş uçakları insansız hava araçları desteğinde Dawuşa köyü mıntıkasını bombalamıştır. Gerillalarımızın ağır silahlarla vurduğu Kobra helikopteri darbe aldıktan sonra Dawuşa köyünden 1 km. uzaklıktaki Çemka mıntıkasına düşmüştür.
* Gerçekleştirilen bu eylem Dersim’de şehit düşen Baran Dersim ve 3 Şehit arkadaşımız anısına yapılmıştır” dedi.
Açıklamada gerillaların gerçekleştirdiği diğer eylemlere ilişkin de şunlar ifade edildi:
“21 Eylül günü Hakkari’nin Yüksekova ilçe merkezinde bulunan Orman ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan dağ geyiğine yönelik bir Gerilla birimimiz eylem düzenlemiştir. Ağır ve ferdi silahlarla gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülürken 2 asker de yaralanmıştır. Bu birimimiz daha sonra üs alanlarına ulaşmıştır.
*19 Eylül gününden itibaren TC ordusu, Şırnak merkezden Medya Savunma Alanlarımızdan Metina alanı sınır hattında bulunan Serbesta karakoluna zırhlı araçlarla askeri sevkiyatlar gerçekleştirmektedir.
*22 Eylül günü saat 01.30’da TC ordusuna ait 50 zırhlı araçlık konvoya yönelik Colemerg’ten Van’a gitmek üzereyken Bableşin ve Güzeldere köyleri arasında Gerillalarımız tarafından bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Sabotaj eylemi sonucunda 1 kirpi araç tümden imha olurken bu araçta bulunan 11 asker ölmüştür. Eylem alanına gelen Skorsky helikopterler ve ambulanslar ölü ve yaralıları kaldırmıştır. Gerçekleşen eylem sonucunda bu yol kullanılamaz hale gelmiştir. Bu eylem halkımızın kutsal değeri olan Şehitliklere yapılan saldırılara karşı misilleme olarak yapılmıştır.
*21 Eylül günü Gerilla güçlerimiz tarafından Van’ın Başkale ilçesi ile Şelegom karakolu arasındaki yol güzergahında yapılan sabotaj eyleminde 1 Kirpi tipi zırhı araç imha edilmişti. Bu araçta elde edilen net bilgilere göre 13 asker ölmüştür.
Mahmut Kanat Adli Kontra Öldürüldü
*22 Eylül günü saat 20.30’da Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Metina köyünde bulunan Mahmut Kanat adlı kontra, yürüttüğü ajanlık faaliyetlerini durdurması için güçlerimiz tarafından uyarılmıştır. Bu uyarılara uymayan bu kontra bir Gerilla timimiz tarafından hedef alınarak vurulmuştur. Karşılık veren bu kontra öldürülürken yanında bulunan oğlu da yaralanmıştır.
*15 Eylül gününden bu yana Amed’in Lice ve Pasur ilçesi yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
*13 Eylül gününden bu yana Bingöl ve Amed yolu Gerillalarımızın denetimi altındadır.
*22 Eylül günü saat 11.00 ile akşam saat 19.00 arası Gerilla güçlerimiz Pasur ve Farqin yolunda kimlik kontrolu yapmıştır. Ayrıca halka süreç hakkında yapılan bilgilendirme sonrası eylem sonlandırılmıştır.
Son bir haftadır Muş ovasında Sosnıt ve Porgum köyleri korucuları, asfalt yolun etrafında pusulamalar yapmaktadır.
*12 Eylül’den bu yana Bitlis ve Hizan yolu Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır. Kimlik kontrolü esnasında kaçma girişiminde bulunan 3 araca uyarı ateşi açılmış, Bitlis’e bağlı Şırnık köyünden olan 1 korucu yakalanmıştır. Kısa sorgulama ardından bu korucu serbest bırakılmıştır. Eylem esnasında Bitlis’e bağlı Hivriz ve Tehtık karakolları kendi çevrelerini havanlar ile bombardımana tabi tutmuştur.
*22 Eylül günü saat 10.00’da Şirvan’a bağlı Kewmık köyünde göreve giden bir Gerilla timimiz Sırtê ve çevre köylerden korucularının katıldığı bir pusuya düşmüştür. Burada 4 saatlik bir çatışma yaşanmıştır. 2 Kobra helikopter ise çatışma bölgesini bombardımana tabi tutmuş bu bombalamalar sonucunda Sevê köylülerine ait bahçe ve hayvanlar da zarar görmüştür. Bu çatışmanın sonuçları netleştirilemezken Gerilla timimiz üs alanlarına sağlam bir şekilde ulaşmıştır.
*22 Eylül günü saat 00.00 ile 02.00 arası Bingöl’ün Yayladere ilçesine TC ordusu Kobra helikopterler desteğinde Skorsky helikopterler ile indirmeler yapmıştır.
*22 Eylül günü Muş ve Kop(Bulanık) ilçesine bağlı Adgom ve Liz köylerinin korucuları, Avaçerika ve Avabakım alanlarında pusulamalar yapmaktadır.

*22 Eylül günü saat 21.30 ile 22.00 arası Gerilla güçlerimiz tarafından Elazığ’ın Karakoçan ilçe merkezinde bulunan bir Özel Harekat Şubesine yönelik ferdi ve roketatar silahlarıyla bir eylem düzenlenmiştir. Etkili vuruşlar ile vurulan şube binasında ölü ve yaralı özel harekatçı sayısı netleştirilememiştir.
*17 Ağustos’tan bu yana Dersim – Ovacık ve Dersim – Erzincan yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
*22 Eylül günü saat 19.45’te Gerilla güçlerimizin Dersim Geliyê Harçik’te yol kontrolü yaptığı bölgede Mala Xebat tepesi sırtları yakınlarında TC ordusuna ait bir kontra birliğine dönük sızma eylemi yapılmıştır. Bu kontra grubundaki ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
*21 Eylül günü Gerilla güçlerimiz ile TKPML/TİKKO gerillaları Dersim’in Hozat ilçesinde bulunan Cemolar köprüsü üzerinde bir polis aracına yönelik ortak eylem düzenlemişti. Bu eylemde ağır yaralanan polislerden biri hastanede ölmüştür.
Hava Hareketliliği Sürüyor
*Türk ordusunun hava hareketliliğinin de aralıksız devam ettiğini bildiren HPG, “22 Eylül günü saat 15.00 – 19.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Kandil bölgesi, saat 09.00 – 18.00 arasında Xakurkê alanı, saat 07.00 – 13.00 arasında Avaşin alanı, saat 19.00 – 20.00 arasında Garê alanı, saat 19.30 ile gece saat 01.30 arasında Metina alanı, saat 08.30 ile gece saat 01.30 arasında Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir. Ayrıca 22 Eylül günü saat 19.00 – 19.30 arasında Metina alanı, saat 19.00 – 21.00 arasında Zap bölgesi üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır” dedi.
Savaş Uçaklari Çiyayê Şekif’i Bombaladi
*HPG açıklamasında, “22 Eylül günü saat 15.30 – 16.00 arasında TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma alanlarımızdan Xakurkê alanına bağlı Çiyayê Şekif alanını bombalamıştır” denildi.
(uş)

No comments