Breaking News

HPG : Şehitliklerimize karşı gerçekleştirilen saldırılara cevap verilecektir

HABER MERKEZİ –  HPG Basın İrtibat Merkezi  yazılı bir açıklama yayınlayarak Türk ordusunun saldırıları karşısında gerilla eylemliliklerinin devam ettiğini duyurdu.
HPG BİM tarafından yazılı bir açıklama yayımlnarak Türk ordusunun şehitliklere dönük yaptığı saldırılarım intikamının alınacağı belirtilirken İran ordusunun sızma girişiminin boşa çıkartıldığı kaydedildi.
HPG-BİM açıklaması şu şekilde:
* 20 Eylül günü saat 13.00’de İran ordusu pastarları 7 zırhlı araç ile Medya Savunma alanlarımızdan Xakurkê alanına bağlı Şehidan’nin Hırçine Jorê mıntıkasına girme girişiminde bulunmuşlardır.
Bunun üzerine Gerilla güçlerimiz Ziyaret mıntıkasında İran pastarlarını ağır ve ferdi silahlarla vurmuş, bu vuruşlar ardından İran ordusu saat 17.00’de sonuçsuz olarak geri çekilmiştir.
*. 20 Eylül günü saat 20.00’de Mardin’in Ömerli ilçesinde bir Gerilla timimiz tarafından yapılan eylemde YİBO binasına girilerek buradaki yatakhane ve bilgisayar odası yakılmış aynı zamanda yol üstünde bulunan 2 mobese kamera da imha edilmiştir.
*17 Eylül günü Mardin’in Nusaybin ilçesinde Amed Kolordu komutanı, Mardin Valisi, Mardin Emniyet müdürü, Nusaybin kaymakamı ve Mardin Tabur komutanlarının katıldığı bir toplantı yapılmıştır. Yapılan toplantıda operasyon kararı alınarak yasaklı bölgeler ilan edilmiştir.
* 17 Eylül günü saat 22.10’da Mardin’in Omerya ilçesine bağlı Çalê, Buzgır ve Bezek köylerinde TC ordusu bir operasyon başlatmış, bu operasyon 18 Eylül günü saat 18.00’de sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.
*TC ordusunun 3 gündür Şırnak’a bağlı Cudi alanında kapsamlı başlattığı kara operasyonu devam etmektedir. Ayrıntılı bilgi daha sonra verilecektir.
* 20 Eylül günü saat 17.00 ile 18.00 arası Şırnak’a bağlı Çiyayê Fılleha ve Şantiye Boğazı arasında pusu atan askerler fark edilerek Gerillalarımız tarafından ferdi ve orta silahlar ile vurulmuştur. Bu vuruşlarda ölü ve yaralı askerler netleşmezken, eylem sonrası keşif uçağı desteğinde alana havan saldırısı yapılmıştır.
* Bir süredir TC ordusu, korucu desteğiyle Şırnak’a bağlı Çiyayê Fılleha ve Gunıkê Melê alanında pusulama faaliyetleri yürütmektedir. Bu pusulama faaliyetleri devam etmektedir.
*13 Eylül gününden bu yana Bingöl ve Amed yolu Gerilla Güçlerimizin denetimi altındadır.
* 15 Eylül gününden bu yana Amed Pasur ve Lice yolu Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
* 20 Eylül günü saat 18.00 ile 22.00 arası Amed’in Farqin ilçesi ile Batman yolu arasında yapılan yol kontrolü eyleminde halka süreç hakkında bilgilendirme ve kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra eylem sonlandırılmıştır. Akşam saat 21.30’da TC ordusu Farqin yolu ve Batman’ın Gundê Korika karakolunun yolunu kapatmıştır, bu yol hala kapalıdır.
* Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Hivri karakolu 3 gündür tank ve A-4’ler ile kendi karakol çevresini taramaktadır. Bu taramalar sonucu arazide yangın çıkarken, yine karakol etrafındaki Xomaç, Hopik ve Korti köylerinde gizli birlikleri faaliyet yürütmektedir.
* 18 Eylül gününden 20 Eylül’e kadar TC ordusu, Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Xaturka, Tırın ve Hinova alanlarında operasyon başlatmıştır. Bu alandaki operasyonel faaliyetler devam ederken aynı gün Kote köyüne yapılan operasyon ise sonuçsuz geri çekilmiştir.
* 20 Eylül günü saat 06.00’da Bingöl – Erzurum yolu denetime alınarak kimlik kontrölü yapılmış ve halk süreç hakkında bilgilendirilmiştir. Saat 11.20’de askerler Hamamlar’dan korucular öncülüğünde Keligavan köyünde 3 koldan operasyon şeklinde Gerilla güçlerimize sızma yapmak isterken fark edilmiş ve güçlerimiz tarafından ferdi ve ağır silahlarla vurulmuştur. Öğleden sonra saat 01.00’e kadar çatışma sürmüştür. Saat 01.00’de 4 kobra desteği ile 2 Skorsky indirme yapmak istemiş ancak yapılan vuruşlar sonrasında Skorsky helikopter darbe alarak indirme yapamadan olay yerinden uzaklaşmıştır. 4 Kobra helikopter ile olay yerine müdahale etmek istemiş, bu kobra helikopterler de BKC, B-7 ve  ağır silahlar ile etkili vurulmuştur. Ağır darbe alan 2 kobra geri çekilmiştir. Öğleden sonra saat 15.30’da yine 2 kobra eylem yerine gelip yoğun olarak araziyi bombardımana tabi tutmuştur. Bu bombardıman saldırısı gece saat 00.00’a kadar devam etmiş, bu vuruşları sonucu arazide yangın çıkmıştır. Bu çatışmalarda net olarak 6 asker öldürülmüştür. Ölü ve yaralıların daha fazla odluğu bölgede askerler, sivil araçlarla ölü ve yaralıları kaldırmıştır. Eylemden sonra alan üzerinde keşif uçağı dolaşmıştır. Gerilla güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemler Varto Şehitliğine yapılan saldırılara karşı misilleme ve Varto’da şehit düşen Rodi ve Serhat arkadaşların anısına yapılmıştır.
* 17 Eylül günü Muş’un Varto ilçe şehitliğinde TC ordusunun başlattığı kapsamlı operasyon esnasında operasyonun yapıldığı bölgeye giden bir Gerilla timimiz pusuya düşmüş, gruptan kopan Rodi Xelat arkadaşımız kobra helikopter saldırıları sonucu şehit düşmüştür. Daha önceden verdiğimiz açıklamamızda Serhed Roni arkadaşımız da operasyonda çıkan çatışmalar sonucu şehit olmuştur.
*Kod Adı: Rodi Xelat
Adı-Soyadı: Samfter Yahat
Doğum yeri: Bitlis
Anne – baba adı: Nafiye – Mehmet
Şahadet Tarihi ve Yeri: 17 Eylül 2015 / Muş

*Kod Adı: Serhed Roni
Adı-Soyadı: Suat Onurtaş
Doğum yeri: Muş
Anne – baba adı: Meryem – Abdulbaki
Şahadet Tarihi ve Yeri: 17 Eylül 2015 / Muş
* 8 Eylül günü Iğdır’a bağlı Kırê Kor alanında TC ordusu tarafından başlatılan operasyon hava destekli sürmektedir. 13 Eylül akşam saat 18.00’de keşif uçağı koordinesi ve Kobra-Skorsky helikopterler eşliğinde Kırê Beniştoke ve Geliyê Zemyan alanlarına indirme yapılarak operasyon genişletilmiştir. 14 Eylül  günü saat 11.00 – 15.30 arası ise Savaş uçakları keşif uçağı koordinesinde Meşe alanını yoğun bir şekilde bombalarken bu alana ayın 15’inde indirmeler yapılmıştır. Arazide pusulamalar tarzında sürdürülen bu operasyon saat 19.00 da sonuçsuz geri çekilmiştir. Geri çekilme esnasında Türk ordusu köylülere ait mülklere zarar vermiştir.
* 15 Eylül de aynı alanda bulunan Korxan karakolu etrafında TC ordusu indirmeler yaparak takviye güç getirmiş, karakol etrafında operasyon yürütmüştür. Aynı gün havan topları ve A-4 silahlarıyla kendi etrafını taramıştır. Hava destekli süren bu operasyon da 3 gerilla kaybımızın olduğu yönündeki haberler gerçek dışı yalan haberlerdir.
* 16 Eylül günü Dersim’in Ovacık ilçesi kırsal alanında Türk ordusu tarafından başlatılan operasyon saldırısında şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşlarımız hakkında Merkez Karargah Komutanlığımız tarafından bir açıklama yapılmıştır.
* 20 Eylül günü saat 18.15’te Dersim’in Nazimiye ilçesine bağlı Destê alanı yakınlarında göreve gitmekte olan bir Gerilla birimimiz ile TC ordusu askerleri arasında kısa süreli çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmanın detayları hakkında net bilgi elde edilememiştir. Bu birimimiz sağla bir şekilde üs alanına ulaşmıştır.
*17 Ağustos’tan şu ana kadar Dersim – Erzincan ve Dersim – Ovacık yolu Gerillalarımızın denetimi altındadır.
TC ordusunun bombardımanları ve hava hareketlilikleri kapsamında;
* 20 Eylül günü saat 18.00 – 21.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Kandil bölgesi, saat 08.30 – 19.00 arasında Xakurkê ve Xınere alanları, saat 07.00 – 17.30 arasında Avaşin alanı sınır hattı, saat 20.00 – 21.30 arasında Garê alanı, saat 09.00 – 15.00 arasında Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.
* 20 Eylül günü saat 20.00 ile 22.00 arası Bingöl’ün Yayladere ilçesi kırsal alanı üzerinde keşif uçağı dolaşmıştır.
* 20 Eylül günü saat 09.00 – 14.00 arasında Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakoluna bağlı tepeler; çevresindeki alanları ve Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Gafur alanını ,saat 13.00’te Mamreş karakolu; Mergê alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Ayırca saat 12.40’da savaş uçakları; Şehit Gafur alanını, saat 12.30 – 13.00 arasında Çarçella alanına bağlı Merga alanını bombalamıştır.
* 20 Eylül günü saat 10.40 – 11.40 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakolu; Xeregol tepesini obüs ve havanlarla bombalamıştır.

No comments