Breaking News

HPG’den Türk ordusuna yönelik etkili eylemler

HABER MERKEZİ – HPG/YJA STAR gerillaları Türk ordusunun saldırılarına ser yanıtlar vermeye devam ediyor. Gerillaların eylemlerinde 12 asker ve bir özel harekat kontrası öldürüldü. Öte yandan gerillalar 3 helikopteri darbeledi.
HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Hakkari’deki eylemlere ilişkin bilgi veren HPG, “Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Geliyê Dostki alanında T.C ordusu ile HPG-YJA Star güçlerimiz arasında yaşanan çatışmaların sonuçları dün geniş bir açıklama ile kamuoyuna duyurulmuştu. Çatışma bölgesinde Gerillalarımızın denetiminde kalan asker cenazelerinin alınması için HPG Bölge Komutanlığımız bölge halkından bir heyetin cenazeleri alabileceğin duyurmuş, bunun üzerine halktan oluşan bir heyete asker cenazelerinin teslimi sağlanmıştır.
Çatışma bölgesini kontrol eden Gerillalarımız darbelenmiş olan 1 Adet A-4 silahı ve mermilerini, 1 Adet Melez silahını imha ederken, Geliyê Doskî alanında Gerilla güçlerimizin denetimi devam etmektedir.
Yine 7 Eylül günü sabah saat 06.30’dan akşam saat 17.00’ye kadar Savaş uçakları insansız keşif uçağı desteğinde Gelîyê Doskî ve Binbir alanlarını bombalamıştır. Bu alanlar içerisinde bulunan Gizê köyü de savaş uçakları tarafından vurulmuştur. Köy halkı bombardımandan kurtulmak üzere köyünü boşaltmıştır.
Skorsky darbelendi
6 Eylül günü öğleden sonra saat 14.30’da Hakkari’den (Colemerg)  Çukurca’ya (Çelê) doğru hareket eden bir Skorsky helikopteri Gerillalarımız tarafından hedef alınmıştır. Geri dönüş güzergahı üzerinde bu Skorsky helikopter ağır ve orta otomatik silahlarla vurulmuş ve darbe alıp alandan hızla uzaklaşmıştır.
7 Eylül günü saat 10.30 ile 11.30 arası T.C ordusuna ait savaş uçakları Yüksekova(Gever) ilçesine bağlı Sümbül alanına bağlı Koloska tepesini bombalamıştır.
8 Eylül günü(bugün) saat 08.30’da Medya Savunma alanlarımızdan Xakurkê alanı sınır hattında bulunan Radyolog karakoluna yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleşen bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.
Şemzinan’da 9 asker öldürüldü
7 Eylül günü T.C ordusu Hakkari’nin Şemzinan alanına bağlı Betkarê ve Seraro köyü alanında yaklaşık 150 asker ile bir operasyon başlatmıştır. Her 2 köy arasında bulunan bir tepede konumlanan askerleri sabah saat 05.00’te fark eden Gerilla güçlerimiz arazide pusulamalar gerçekleştirmiştir. Burada saat 11.30’da 3 ayrı kola ayrılan T.C ordusunun 1. koldan gelen askerleri Gerilla güçlerimizin pusulama gerçekleştirdiği alana girmiş ve Gerilla güçlerimiz ağır ve ferdi silahlarla yakın mesafeden etkili vuruşlar gerçekleştirmiştir. Burada gerçekleştirilen eylemde toplam 9 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra T.C ordusu alandan geri çekilmiş ve saat 12.30’da 3 zırhlı araç ölü ve yaralılarını kaldırmak için alana gelerek Seraro köyünde bulunan evleri rastgele taramış ve daha sonra ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Saat 17.30 T.C ordusu Şemzinan merkeze doğru çekilmiştir. Geri çekilme sırasında T.C ordusu Dola Şoreşger ve Mela köyünü havanlarla bombalamıştır.
6 Eylül günü saat 21.00 – 22.00 arasında Hakkari’nin Çukurca ilçesi ile Rındıkê alanı arasında bulunan Geman köyü yakınlarında bulunan bir baz istasyonuna yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve baz istasyonu tamamen imha edilmiştir” dedi.
HPG açıklamasında devamla şu ifadelere yer verildi:
“8 Eylül günü saat 05.40’ta Van’a bağlı Payizava(Gürpınar) Xoşat karakoluna dönük YJA Star güçlerimiz tarafından suikast eylemi gerçekleştirmiştir. A-4 silahı üzerinde bulunan 1 asker ve yine bu bölgede olan 1 asker suikast eylemi sonucu öldürülmüştür.
7 Eylül günü saat 23.20’da Şemrex(Mazıdağı)’e bağlı Katrak ve Poşuya köyleri arasında bulunan Turkcell ve Avea’ya ait bir baz istasyonu, Gerilla Güçlerimiz tarafından yapılan sabotaj eylemi sonucu imha edilmiştir.
8 Eylül günü saat 06.30 ile 07.00 arası Sêrt(Siirt)’e bağlı Berwari(Pervari) ilçesinde bulunan Kato Hesen alanı, Kobra helikopterler tarafından bombardımana tabi tutulmuştur. Vuruş neticesinde arazide çıkan yangın devam etmektedir.
Silvan’da 2 kobra darbelendi
7 Eylül günü saat 20.30’da Amed’in Farqin(Silvan) ilçesi ile Batman ili arasındaki bir güzergahta Gerilla Güçlerimizin gerçekleştirdiği yol denetiminde, toplanan araçlarda kimlik kontrolü yapıldıktan sonra süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Akşam saat 21.30’da eylem yerine müdahale amaçlı gelen 2 Kobra helikopter ağır silahlarla vurulmuştur. Darbe alan helikopterler olay yerinde uzaklaşmıştır.
6 Eylül günü saat 21.30’da Amed merkezde bulunan Alay Nizamiyesine Gerilla üçlerimiz tarafından ferdi silahlarla yapılan eylemde ölü ve yaralı asker sayısı bilinmezken, 2 ambülans ile ölü ve yaralıların kaldırıldığı görülmüştür.
7 Eylül günü saat 15.30’da Amed’in Hani ilçe merkezindeki Emniyet Müdürlüğüne Gerilla Güçlerimiz tarafından yapılan eylemde Özel Harekat polislerinin bulunduğu bir mevzi roketatar silahlarla vurularak imha edilmiş ve burada 1 özel harekat polisi ölürken 2 özel harekat polisi de yaralanmıştır.  Eylemden 15 dakika sonrasında ambülans ve helikopterlerle ölü ve yaralılar kaldırılmıştır. Sonrasında Hani ilçe merkezi çevresinin askerler tarafından taranması sonucu arazide yangın çıkmıştır.
17 Ağustos gününden bu yana Dersim-Erzincan ve Dersim-Ovacık yolları Gerilla Güçlerimizin denetimi altındadır.”
Amed’de kontra faaliyeti
Amed’de kontra faaliyeti yaşandığını vurgulayan HPG, “Son 1 haftadır Amed’e bağlı Eğil’e bağlı Hindin köyü, Piran (Dicle)’a bağlı Şılbeytan, Erxeni(Ergani)’ye bağlı Kinir, Şomaşi ve Kopekan, Çermûg (Çermik)’a bağlı Çetinkaya ve Yeniköy köylerinde 2’si kadın olmak üzere 6 kişilik bir kontra grup gerilla elbiseleri giyerek faaliyet yürütmektedir” dedi.

No comments