Breaking News

HPG’nin eylemleri sürüyor

HABER MERKEZİ – HPG gerillalarının eylemleri sürüyor. HPG BİM, Dersim’de Şehit Rojhat Batman hamlesi çerçevesinde özel harekatçıların bulunduğu Gazik Karakolu’na ve lojmanlarına yönelik eşzamanlı düzenlenen eylemde, 4 polis ölürken, 3 polis de yaralandığını açıkladı. Amed’in Suriçi Mahallesi’nde ise 5 Eylül günü akrep tipi zırhlı araca yönelik düzenlenen eylemde 3 özel harekat polisi ölürken, 11’i de yaralandığını belirtti.
Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), gerilla eylemlerinin artarak devam ettiğini belirtti. HPG BİM açıklamasında şu bilgiler yer aldı:
“Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliyê Dostki alanında TC ordusunun hareketliliği devam etmektedir. Savaş uçaklarının hareketliliği yaşanırken; 10 Eylül günü saat 18.00 – 19.00 arasında Skorsky tipi helikopterler Tepê Remo karakoluna indirmeler gerçekleştirmiştir.
9 Ağustos gününden itibaren Hakkari – Çukurca yolu, Yüksekova – Oremar ile Yüksekova – Geliyê Doski arasındaki yollar halen gerilla güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır. Ayrıca 4 Ağustos gününden itibaren Şemdinli’ye bağlı Derya köyünden Bezelê karakolu arasındaki yol da gerilla güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.
2 Eylül günü saat 20.00 ile 21.00 arası Hakkari (Colemerg) merkezde bulunan Yeni Mahallede içinde özel harekatçıların bulunduğu zırhlı bir aracın geçişi esnasında gerilla güçlerimiz tarafından ferdi silahlar ve el bombaları ile yapılan eylemde net olarak 1 özel harekatçı öldürüldü. Burada M-16 silahı ile birlikte 2 şarjörü ve 1 dürbün kaldırılmıştır.
9 Eylül günü Van’ın Edremit, Gevaş ve Payizava ilçeleri Türk Devleti tarafından güvenlik bölgesi ilan edilerek sokağa çıkma yasağı getirildi.
Baz istasyonuna eylem
8 Eylül günü saat 22.00’de Siirt’in Şaxo ilçesine bağlı Gelîyê Satê alanında bulunan Turkcell, Vodafone ve Avea’ya ait baz istasyonuna gerilla güçlerimiz tarafından yapılan sabotaj eyleminde baz istasyonu tümden imha edildi. Aynı zamanda eş zamanlı olarak Van’ın Miks (Bahçesaray) ilçesine bağlı Cunıkê köyündeki Turkcell, Vodafone ve Avea’ya ait baz istasyonu da sabotaj eylemi sonucu tümden imha edildi.
9 Eylül günü saat 07.45’te 1 skorsky helikopter, Colemerg’e bağlı Meşkan tepesine indirme yapmak isterken, gerilla güçlerimiz tarafından ağır silahlar ile vurularak inişi engellendi ve daha sonra tepe ağır silahlarla vuruldu. Yapılan vuruşlar sonrasında ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi. Sonrasında TC ordusu, Colemerg’e bağlı Gelîyê Marinos alanını obüs ve havanlar ile vurdu. Meşkan tepesinin kuşatması devam etmektedir.
Kerboran’da gerillalardan Cizre için eylem
8 Eylül günü saat 16.30’da kobra tipi zırhlı araç Mardin’in Midyat ilçesinden, Kerboran (Dargeçit) ilçesine doğru giderken, Kerboran’a bağlı Deywanê köyü arasında gerilla güçlerimiz tarafından Cizre’de geliştirilen katliama cevap olarak bir sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Zırhlı aracın geçişi esnasında yapılan sabotaj eylemi sonucu araç imha edilmiştir. İmha olan araçta net olarak 3’ü Terörle Mücadele Şubesinden olan 4 polis öldürüldü, 1 polis ise yaralandı. Eylem sonrası 3 ambulans, 1 Cornect ve 1 cenaze aracı gelip ölü ve yaralılarını kaldırdı. Eylem alanı etrafında başlatılan operasyon, akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.
Şırnak’ta yol kontrolü
8 Eylül günü akşam saatlerinde Şırnak’a bağlı Çeman-Beytüşşebap mevkiinde yapılan yol kontrol eyleminde toplanan kitleye demokratik özerklik üzerine bilgilendirme yapılmıştır.
Son 1 haftadır Şırnak’a bağlı Çelê Nımêja tepesi karakolu, Besta alanını ağır silahlar ile vurmuş ve bu vuruşlar sonrasında arazide yangın çıkmıştır. Yangın halen sürmektedir.
Son iki gündür Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Guanit ve Xêlkan köyleri arasında bulunan alanda TC ordusu pusulamalar yapmaktadır.
8 Eylül günü saat 08.00’de Siirt’in Perwari ilçesine bağlı Kato Heşetê alanına TC ordusu kobra helikopterlerin desteğinde Skorsky helikopterlerle indirme yaparak operasyon başlattı. Operasyon saat 18.00’de sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.
Batman’da suikast
6 Eylül günü verilen Batman merkezdeki gerilla güçlerimiz bir suikast eylemi gerçekleştirmişti, bu eylemde ölen asker bir Astsubaydır.
4 Eylül günü Batman’ın Kercews (Gercüş) ilçesine bağlı Tıl Hesen, Bermusê ve Bagasê köyleri arasında TC ordusunun başlattığı operasyon 8 Eylül günü saat 21.00’de sonuçsuz bir şekilde geri çekildi.
7 Eylül günü Iğdır’a bağı Kırekor alanına yönelik TC ordusu bir operasyon başlatmıştı. Bu operasyon keşif uçuşları ile birlikte alan üzerinde kobra tipi helikopterlerin de hareketliliğiyle devam etmektedir. Yine arazide gizlenmiş birliklerde bulunmaktadır.
9 Eylül günü saat 11.30 ile 12.30 arası yine akşam saat 21.30 ile 22.30 arası Ağrı’nın Glîdax alanı üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları yaptı.
Göle alayına iki koldan eylem
Şehit Şervan Varto hamlesi çerçevesinde; 9 Eylül günü saat 16.00’da gerilla güçlerimiz Ardahan’ın Göle ilçe merkezinde bulanan Göle alayını hedef alarak 2 koldan bir eylem gerçekleştirdi. 1. Kol nizamiyeyi, 2.kol ise nöbet kulübelerini hedef almıştır. Nizamiyede sivil insanların bulunmasından kaynaklı bu kol buradaki eylemini gerçekleştirmemiştir. 2. Kol ise kulübelerin etrafında bulanan 3 tankı hedef alarak B-7 roketatar silahlarıyla etkili bir şekilde vurmuştur. Darbe alan tanklarda ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
Askerlerin Tendürek’e indirme yapmasına izin verilmedi
10 Eylül günü saat 09.45’te TC ordusu Kobra helikopterlerin desteğiyle, 3 Skorsky helikopter ile Ağrı’nın Tendürek alanına indirme yapmak istemiştir. Gerilla güçlerimizin roketatarlar ile vurduğu helikopter darbe alarak yoğun dumanlar içinde alandan hızla uzaklaşmıştır. Gerillalarımızın geliştirdiği vuruşlar ile Skorsky tipi helikopterler de alandan uzaklaşmıştır. Bu helikopterin düştüğü yönünde bilgiler de elde edilmiş ancak netleştirilememiştir.
5 Eylül günü saat 05.00’te bir gerilla timimiz, halkımıza karşı sürmekte olan saldırılara ve şehit düşen gerillalarımız anısına Amed merkeze bağlı Suriçi mahallesinde1 Akrep tipi zırhlı araca yönelik eylem düzenlemiştir. Düzenlenen eylemde imha edilen zırhlı araç içinde bulunan 14 özel harekat polisinden 3’ü ölürken, 11’i ise yaralanmıştır. Eylem ardından bu timimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.
9 Eylül günü saat 20.00 ila 22.30 arasında YJA Star gerillalarımız, Bingöl – Amed arasındaki bir güzergahta kimlik kontrolü yaparak halka süreç hakkında bilgilendirme faaliyeti yürütmüştür.
9 Eylül günü saat 20.00’de Amed’in Silvan (Farqin) ilçesine bağlı Kani Spi’de bulunan Vodafone ve Turkcell baz istasyonlarına yönelik gerilla güçlerimizin yaptığı sabotaj eylemi sonucu bu istasyonlar imha edilmiştir.
Bingöl’de skorsky darbelendi
9 Eylül günü saat 20.00’de Bingöl’ün Kızılağaç ilçesi kırsal alanında alçak uçuş yapan 1 Skorsky helikopter bir gerilla timimiz tarafından hedef alınarak orta otomatik silahlarla vurulmuş, darbelenen helikopter hızla alandan uzaklaşmıştır.
9 Eylül günü saat 19.00’da Erzincan’a bağlı Mercan’ın Mirova yakınlarında Turkcell’e ait bir baz istasyonu ve saat 22.00 de Muş’un Varto ilçesine bağlı Çaylan’da bulunan Turkcell, Vodafone ve Avea’ya ait baz istasyonları, Gerilla Güçlerimizin gerçekleştirdiği sabotaj eylemi sonucu imha edilmiştir.
10 Eylül (bugün) sabah saat 05.00 ile 09.00 arası Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Kurpika köyü civarında insansız hava araçları keşif uçuşları yapmıştır. Aynı saatlerde Kobra helikopterler ise alanı vurmuştur.
Dersim’de Gazik karakolu’na ve lojmanlara eş zamanlı eylem
9 Eylül akşam saat 19.25’te gerilla güçlerimiz Şehit Rojhat Batman hamlesi çerçevesinde Şehit Brusk ve Şehit Rezan yoldaşlarımız anısına, Dersim’e bağlı Özel Harekatçıların bulunduğu Gazik karakoluna ve lojmanlarına yönelik eş zamanlı bir eylem düzenledi. 1. Kol Şehit Bahoz intikam timi 20 metrelik mesafeden 1 akrep aracının önünde bulunan 2 özel harekat polisini ve aracın içinde bulunan 2 polisi hedeflemiştir. Burada 2 polis ölürken 2 polis de yaralanmıştır. Yine 50 metre uzakta bulunan başka bir akrep aracı da B-7 roketatar silahları ile vurulmuş, imha edilen araçtaki ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. 2. Kol Şehit Destan timi ise Lojmanlarda bulunan polislerin hedef alınmasıyla da net olarak 2 polis ölürken 1 polis de yaralandı. Eylemden sonra Polis rastgele etrafını taramış ve 15 zırhlı araç ile Gazik Mahallesi çevresindeki yolları kapatmıştır. Skorsky helikopter ve ambulanslar ise ölü ve yaralılarını kaldırmıştır.
AKP Dersim-Mazgirt ilçe başkanı serbest bırakıldı
29 Ağustos’ta gerilla güçlerimiz tarafından gözaltına alınan AKP Dersim-Mazgirt ilçe başkanı 9 Eylül günü İnsan Hakları ve HDP milletvekillerinden oluşan bir heyete teslim edilmiştir. İlçe başkanı AKP’den istifa edeceğini beyan etmiştir. Bu AKP’linin heyete teslim edilişi kimi basın yayın kuruluşlarınca da çekilmiştir.
9 Eylül günü saat 18.00’de Dersim’in Nazımiye ilçesine bağlı Xaçıtê köyünde bulunan 1 baz istasyonu, gerilla güçlerimiz tarafından yapılan sabotaj eylemi ile imha edilmiştir.
17 Ağustos’tan bu yana Dersim – Erzincan ve Dersim – Ovacık yolları gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.”

No comments