Breaking News

IŞİD, kıtlık içindeki halkı biata zorlamak için gıdayı koz olarak kullanıyor

IŞİD'in, Irak'ta elinde bulunan bazı kentlerde yöre halkının biat etmesini sağlamak için gıda ve yakıt kıtlığını koz olarak kullandığı öğrenildi.
Görgü tanıkları ile aktivistler tarafından bildirildiğine göre, IŞİD terör örgütü Selahattin eyaletinin kuzeyinde bulunan Şarkat ile Kerkük’ün güney batısında bulunan Hawiçe kentlerinde örgüte biat etmeyen insanları ‘bağlılık yeminine’ zorladıkları öğrenildi.
IŞİD teröristlerinin bölgedeki halkın biat etmesi için yiyecek ve petrolü koz olarak kullanğı belirtiliyor.
IŞİD kontrolü altında bulunan her iki şehirde yaşayan bölge halkının yiyecek ve yakıt kıtlığı yaşadığına vurguda bulunan yerel kaynaklar, örgütün bu durumu kendine avantaj olarak kullandığı ve daha önce örgüte biat etmeyen kişilerin gıda ve yakıt alabilmeleri için örgüte bağlılık yemini etmeleri şartını getirdiğini ileri sürdüler.
IŞİD Anbar'da 230 kişiyi gözaltına aldı
Irak'ın batısındaki Anbar vilayetinde IŞİD karşıtı gösterileri organize edenlere yönelik gözaltı furyası başladı.
El Menar'a konuşan yerel yetkili İmad el-Duleymi, pazar günü El Rutba kasabasında 30 kişinin ev baskınlarıyla IŞİD tarafından alıkonduğunu söyledi.
Pazar günkü baskınlarla birlikte son süreçte gözaltına alınanların sayısı 230'a ulaştı.
Duleymi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun gözaltındaki insanların katledilmesini önlemek için hiçbir şey yapmadığını belirtti.
Yetkili, yerel insanların IŞİD'e karşı savaşmak istediğini ancak kaynaklarının, özellikle de silahın eksik olduğunu vurguladı.

No comments