Breaking News

Kobani’de YPG’lilere görkemli uğurlama

KOBANÊ – Kobanili yurttaşlar YPG/YPJ savaşçıları Xebat Cûdî (Merwan Kuro), Nûman Qaşura (Azad Berk) ve Bêrîtan Havîn’in (Kubra Dayan) cenazelerini görkemli bir törenle toprağa verdi.
Kobanili yurttaşlar 3 özgürlük savaşçısını sonsuzluğa uğurlamak için Şehit Aileleri Kurumu önünde toplanarak, buradan Xebat Cûdî (Merwan Kuro), Nûman Qaşura (Azad Berk) ve Bêrîtan Havîn’in (Kubra Dayan) Termîk köyünde bulunan Şehîd Dicle mezarlığına doğru yola koyuldu.
Şehitliğe ulaşıldıktan sonra devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleşti. Daha sonra Şehit Aileleri Kurumu ve Kanton yetkilileri adına konuşmalar yapıldı.
Yapılan konuşmalarda şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunuldu. Rojava Kürdistan’ına yönelik saldırıların boşa çıkartıldığı vurgulandı. Bu gün benzer saldırıların Bakurê Kürdistan’da Kürt halkına uygulanıldığı belirtildi. Ayrıca halk onuru için mücadele eden ve canlarını ortaya koyan şehitlerin mücadele değerleri çizgisinde yürümenin kararlılık ve sözleri verildi.
Konuşmalar ardından özgürlük savaşçıları “Şehîd Namirin” sloganları ve zılgıtlar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.
(ad)
ANHA

No comments