Breaking News

Kürt güçleri ilerleyişlerini sürdürdükleri Haseke'de yeni köyler ele geçirdi

Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) Haseke’de IŞİD teröristleri karşısında ilerlemeye devam ettiği bildirildi.

Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, YPG güçleri IŞİD karşısında ilerleyerek Hasekê’nin doğu kırsalında bulunan Tel Birek kasabasına bağlı Tananir ve Um Hacer köylerinin kontrolünü ele geçirdi.
YPG sözcüsü Sipan Derki, “güçlerinin IŞiD teröristleri ile yaşanılan şiddetli çatışmalar sonrasında iki köyün kontrolünü ele geçirmeyi başardıklarını,” söyledi.
IŞİD teröristlerinin Tananir ile Um Hacer köylerindeki üslerini Kürt güçlerinin yoğun bombalamaları arasında tahliye ettikleri öğrenildi.
“Çatışmalarda en az 7 teröristin öldürüldüğünü, onlarcasının da yaralandığını,” ifade eden YPG sözcüsü, güçlerinin bir IŞİD aracını imha ederek büyük miktarda mühimmat ele geçirdiklerini vurguladı.
Kaynaklara göre Çarşamba günü yaşanan çatışmalarda YPG güçlerinin kaybı yaşanmazken, iki Kürt savaşçı yaralandı.
Koalisyon hava saldırılarını sürdürüyor
Yanısıra ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon IŞİD’in Irak sınırına yakın el Hewl kasabası yakınlarında bulunan taktik birimlerini hedefledi.
“IŞİD’in el Hewl yakınlarında bulunan taktik birimlerine düzenlenen 3 saldırı sonucu iki aracın imha edildiği ve çok sayıda teröristin de öldürüldüğünü,” ileri süren medya aktivisti Muhammed Ahmed, “koalisyonun bunun yanısıra Hasekê’nin güneyinde bulunan ve IŞİD’in kalelerinden biri konumundaki Şaddadi kasabasının kenar mahallelerinde yer alan IŞİD mevzilerine de 3 ayrı saldırı düzenlediğini, bu saldırılarda en az 15 teröristin öldüğü veya yaralandığını,” belirtti
Nerinaazad

No comments