Breaking News

Musul'da IŞİD teröristleri birbirine girdi: 17 ölü

Bir Kürt yetkili tarafından verilen bilgiler ışığında IŞİD saflarında gerçekleşen bir iç çatışma neticesinde 17 IŞİD teröristinin öldürüldüğü öğrenildi.

Kürdistan Demokrat Parti’nin (KDP) Musul sorumlusu Said Memuzini, Musul’un batısındaki Baaj bölgesindeki IŞİD terör örgütü üyeleri arasında para ve güçten kaynaklanan bir iç çatışma sonucunda toplam 17 IŞİD teröristinin öldürüldüğünü ileri sürdü.
Memuzini tarafından Pazartesi günü (dün) yerel medya kaynaklarına yaptığı açıklamada, “Musul’un batısındaki Baaj bölgesinde bulunan IŞİD teröristleri arasında para ve güç üzerine patlak veren anlaşmazlığın çatışma ile neticelendiğini,” söyledi.
“Çatışmayı gerçekleştiren gruplardan birinin Ebu Abdulrahman el Afri’nin, diğerinin Ebu Cenah el Musli’nin liderliğinde bulunduğunu,” vurgulayan Memuzini, “çatışmanın her iki taraftan toplam 17 teröristin öldürülmesiyle sonuçlandığını,” belirtti.
Memuzini IŞİD’in parçalanma ve bölünme sendromu ile karşı karşıya bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Bu iç çatışma, örgüt tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan ve 4 kişinin ateş üzerinde yakılarak öldürülmesi görüntülerini içeren videonun ardından gerçekleşti.
Nerinaazad

No comments