Breaking News

Operasyon gücüne HPG darbesi

HAKKARİ – Yüksekova’nın Oramar (Dağlıca) ile Berdereş (Yeşildere) bölgeleri arasındaki Şitazan (Yeşiltaş) Mevkii’nde Erdoğan’ın özel operasyon gücüne HPG/YJA STAR gerillaları ağır darbe indirdi. Özel konttra güçlerinden çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.
Hakkari Yüksekova’da, Oramar Karakolu ile Berdereş bölgeleri arasındaki 20 kilometrelik alanda 4 gün önce başlatılan askeri operasyon devam ederken, akşam saatlerinde Şitazan Mevkii’nde askeri iki zırhlı araçların geçişi esnasında peş peşe patlamalar meydana geldi. Patlama sonucu, çok sayıda özel harekatçı ölürken, birçoğunun da yaralandığı belirtildi.
Patlama sonrası yaralı askerler helikopterlerle hastanelere kaldırılırken, patlamanın yaşandığı bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi. Helikopterler ve savaş uçaklarıyla Şitazan bölgesi bombalanırken, karakollardan da ormanlık alanlara doğru obüs, havan ve top atışına başlandığı bildirildi.
Yine patlamanın hemen ardından Türk savaş uçaklarının bölgeyi ve özellikle Çarçela ve Cilo hattını bombaladığı kaydedildi.
Ankara’da güvenlik zirvesi
Türkiye Milli Takımı’nın Hollanda’yla oynadığı maçı izlemek üzere Konya’da bulunan Türk başbakanı Ahmet Davutoğlu, gelen haberler üzerine programını yarıda kesti. Maçtan erken ayrılıp özel uçak “DAP” ile saat 21.30’da Ankara’ya hareket eden Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu’nda güvenlik birimlerinin yetkilileriyle toplantı gerçekleştirecek. Toplantıya, Başbakan Yardımcılarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer güvenlik birimi yetkililerinin katılması bekleniyor.
Erdoğan: 400 vekil verseydiniz bunlar olmazdı!
Öte yandan Hakkari Dağlıca’da meydana gelen patlamayı bir TV kanalına değerlendiren Erdoğan, “Eğer 400 milletvekilini alacak ve Anayasa’yı değiştirecek bir sayıyı bir parti almış olsaydı, bugün bunlar olmazdı” sözleriyle de bir kez daha savaşı kendisinin başlattığını ve iktidarını sağlama almak için Kürdistan ve Türkiye’yi kaosa sürüklediğini itiraf etti.
(ad)
ANHA

No comments