Breaking News

PYD Kongresi,Ulusal Kongresi için önemli bir adımdı

MEDIYA HENAN/DICLE YÛSIF
QAMIŞLO – PYD 6’ıncı Kongresi’ne dair konuşan  Kürt siyasi parti temsilcileri, dört parça Kürdistan’dan gelen delegelerin katılımının Kurdistan Ulusal Kongresi için önemeli bir adım izlenimi verdiğini belirterek kongrenin Kürt sorunun çözümü için büyük bir umut kaynağı olduğunu söylediler.
Kürt siyasi parti temsilcileri, 21-22 Eylül tarihleri arasında Rimelan kasabasında gerçekleştirilen PYD 6’ıncı Kongresi’ne ilişkin ANHA’ya konuştu.
Kürdistan Yeşiller Partisi Başkanı Luqman Ehmê , PYD Kongresi’nin dört parça Kürdistan’dan gelen delegelerin Kürt halkının parçalanamaz iradesini  bir kez daha ispat ettiğini belirterek kongrenin siyasi ve toplumsal açıdan önemli kazanımlar elde ederek Rojava  ve PYD’ye dönük saldırılara etliki bir cevap verildiğini ifade etti.
Suriye Kürtleri Barış ve Demokrasi Partisi Başkanı Telal Mihemed,PYD üzerinde yürütülmek istenen karalama politikalara karşı kongrenin güncel ir cevap verdiğininin altını çizerek Kürt siyasi partinin  katılımını dört parça Kürdistan’ın bir masa etrafında toplanabileceğini ispat ettiğini ve kongreye ulusal bir kongre niteliği verdiğini belirtti. Mihemed, kongrenin Suriye’deki krizi çözümlemek için sunduğu demokratik  proje ile tüm Ortadoğu’ya örnek olduğunu dile getirerek “ üçüncü bir hat üzerinden siyasetini geliştiren PYD demokratik ulus mücadelesinde öenmli adımlar atarak tüm halkların birlik istemlerine gerçek kıldı” dedi.
Kürdistan Liberal Birlik Partisi Polit Büro Üyesi Ebîr Hesaf da kongrenin 2003 yılından  bu yana verilen çabaların bir ürünü olarak değerlendirdi. Hesaf,PYD’nin elde ettiği başarılarla halkların demokratik varlık ve özgürlük yolunu açtığını belirtti. Oluşturulan meclis ve kominlerin özerklik sistemine sunduğu katkıyı vurgulayan Hesaf, halkların barış umudu ve  Kürdistan Ulusal Kongresi için etkili bir mesafe kaydettiğini dile getirdi.
(uş)
ANHA

No comments