Breaking News

Şêxmeqsud halkı: Güvenliğimizi yalnızca YPG sağlayabilir

HALEP – El-Nusra çetelerinin mahalledenin güvenliğini ortadan kaldırıp halklar arasında çelişki çıkarmak amacıyla geliştirdiği saldırıları ve ambargoyu kınayan Şêxmeqsud halkı, mahallenin güvenliği ve huzuru için YPG dışında güç istemediklerini belirtti.
22 eylülden bu yana AKP güdümlü El-Nusra ve ona bağlı çete gruplarının saldırılarının ve sıkı ambargosuna maruz kalan Halep’in Şêxmeqsud mahallesi çetelere karşı yürüyerek saldırıları kınadı.
Her oluşumdan halk, çetelerin uygulamalarından duyuduğu rahatsızlığı ANHA’ya anlattı.
Çetelerin bir havan topu evine isabet eden Ezîme Cimo, Suriye krizinin başından bu yana her türlü ağır duruma ve zorlu koşullara rağmen mahallelerini terk etmediklerini belirterek “bundan sonra da çıkmayacağız” dedi.
Ezîme Cimo, Halep’in diğer mahalleleri viraneye dönerken YPG güçleri sayesinde Şêxmeqsûd mahallesinde halkların huzu ve güven içinde yaşayabildiklerine dikkat çekti. Cimo, “işte bunu hazmedemeyen çeteler bu durumu ortadan kaldırmak ve halkları birbirine düşürmek, göçertmek istiyorlar. Ama çeteler iyi bilsin ki, asla evlerimizi terk etmeyeceğiz, tüm gücümüzle YPG/YPJ’ye destek olacağız” dedi.
Salih Mihemed Salih adlı mahalle sakini de El-Nusra çetelerinin saldırıladan önce mahalleyi kuşatmaya alıp ambargo geliştirdiğini ve halkın mahalleden başka bir mahalleye gitmesine bile engel olduğunu kaydetti. Salih, “çetelerin mahalleyi kuşatmaya alıp sivilleri, çocukları katletmesinin altında halkı mahalleyi terk edip göçe zorlamaktır” diyerek çetelerin bu girişiminin arkasında Türk devletinin bulunduğunun açık olduğunu söyledi.
Roşîn Salih de aynı konuda “El-Nusra saldırıları yeni bir durum değil. Önceden türk devleti tarafından kürt halkına ve Rojava özerk yönetimine yönelik düşmanca girişimlerinin bir parçasıdır”.
Mihemed Şêxo ise, “Çeteler bizden ne istiyor? Halep’te en güvenli yer bizim mahalledir. Neden çeteler ısrarla burada sivil halkı hedef alıp çocukları katlediyor? Göçerttikleri milyonlarca insan yetmez mi? Mahallemizde huzur ve güven içinde yaşamımızı sürdürmek istiyoruz. Bunu da sağlayacak olan yegane güç YPG/YPJ’dir. Çeteleri mahallemizde istemiyoruz” sözleriyle saldırılara tepkisini dile getirdi.
Havan topu saldırısında şarapnel parçası alarak yaralanan Semîra Ehbo adlı kadın da mahalledeki güven ve halklar arasında kardeşçe yaşamı YPG’ye borçlu olduklarını belirtere, çetelerin Şêxmeqsud halkının özgürlük iradesini kırmak istediğini iafde etti. Ambargo ve saldırıların bu amaçla gerçekleştirildiğini söyleyen Ehbo, uluslararası insani kurum ve örgütlere insanların yaralılarını ve hastalarını tedavi ettirebilmeleri için insani koridor açılmasına dönük çaba harcamaları çağrısında bulundu.
Yurttaşlar evlerini ve ahallelerini terk etmeyeceklerini ve son nefeslerine kadar direnerek YPG/YPJ’ye destek olacaklarını belirtti.
(sa/aç)
ANHA

No comments