Breaking News

Türk askeri bir Rojavalı’yı daha katletti

HABER MERKEZİ –  Türk askerlerinin Rojava sınırında sivillere yönelik infazları sürüyor. Ebdullah Qureyş isimli Rojavalı yurttaş Serekani’yeye geçmek isterken Türk askerleri  tarafından işkence yapılarak katledildi.
Rojavalı Ebdullah Qûreyş, ailesinin yarısı Ceylanpınar’da diğer yarısı ise Cizîrê Kantonuna bağlı Serêkaniyê kentinde bulunduğu için 3 gün önce bayram vesilesiyle sınır hattından Serêkaniyê’ye geçmek istedi. Qûreyş, Ceylanpınar kent merkezinde bulunan Sınır Kapısı Karakolu’na çok yakın bir noktada bulunan Faruk Çelik Parkı’nın hemen karşısındaki tel örgülerden Serêkaniyê’ye geçmeye çalışırken askerlerce fark edildi ve gözaltına alındı. Qûreyş’in, işkence izleri taşıyan cenazesi ise ertesi sabah Serêkaniyê asayiş güçleri tarafından sınır hattında bulundu.
Askerlerce yakalandığı ana tanıklık eden ve Serêkaniyê’deki yakınlarının haber vermesi üzerine abisinin öldürüldüğü haberini alan Amir Qûreyş, abisinin askerlerce yakalandığı anı şöyle anlattı: “Ağabeyim Serêkaniye’deki ailesini görmek için sınır hattını geçmeye çalıştığı zaman yanındaydım. Kapı karakoluna yakın bir noktadan telleri kaldırarak geçmeye çalıştığı an pusu kuran askerler onu yakaladı. Biri komutan iki askerdiler. O iki askeri bin kişinin içine koysalar gördüğüm an tanıyabilirim. Saat 02.00 civarıydı. Kapı Karakoluna götürdüler.”
Abisinin serbest bırakılacağını düşündüğünü fakat sabah saatlerinde Serêkaniyê’deki akrabalarının ölüm haberini verdiğini belirten Qûreyş, abisi katledildikten sonra çekilen fotoğraftaki vahşi işkenceyi anlattı. Qûreyş, “İnsanlık dışı bir işkenceyle öldürülmüş. Bir bacağında 2, diğer bacağında 1 ve yakın mesafeden gözüne sıkılmış toplam 4 mermi yarası var. Sağ el parmaklarındaki tırnakların hepsi sökülmüş ve yüzü gördüğü işkenceden tanınmayacak halde. Bu hiç bir dine, imana sığmaz. İsrail bile böyle bir işkence yapmaz. Düşman hukukunda bile yeri yoktur bunun. Bu nasıl bir insanlık? Bu nasıl bir düşmanlık ?” diyerek isyan etti.
(uş)

No comments