Breaking News

Türk askerinin Efrinli yurttaşlara dönük işkenceleri sürüyor

EHMED REŞÎD
EFRÎN –  Türkiye’den Efrin’e geçmek üzere sınıra gelen yurttaşlar sınırda Türk askerinin vahşi işkencelerine maruz kalıyor.
Kurban bayramının yaklaşması vesilesiyle Efrin’e geçemek üzere Türkiye sınırına gelen yurttaşlar Türk sınırının vahşi işkencelerine maruz kalıyorlar. Efrin’in Raco ilçesine bağlı Meysan Ekbes köyünden Efrin’e geçmek isteyen köylüler Türk askerlerinin yoğun işkence ve hakaretleri ile yüz yüze kalıyorlar.
Rojava’ya geçmek isteyen yurttaşlardan 100-150 Türk lirası alan askerler yurttaşların ger, dönmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar.
RAco ilçesinin Qolo Dara köyünde yaşayan M.X isimli  yurttaş Türk askerlerinin hem parasını alıp hem de işkence ettiğini belirterek askerlerce birçok eşyalarının çalındığını ve telefonlarının konrol edildiğini dile getirdi. M.X sınırdan geçmek isteyen kadınlara ahlakdışı uygulamalarda bulunulduğunu kaydetti.
Meydan Ekbis köyü asayiş yönetiminden Şêxmûs Yûsiv, Türk askerinin haksızca uygulamaları ile para kazandıklarını belirtti. Yusif Türk askerinin vahşet uygulmalarına dönük ellerinde çok sayıda belge olduğunu ve askerilerin katlettiği  çok sayıda sivilin olduğunu belirtti.
(uş)
ANHA

No comments