Breaking News

YPG: 4 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, resmi internet sitesinde yazılı bir açıklama yayınlayarak saldırı hazırlığında olan bir grup DAIŞ çetesine güçlerinin müdahalede bulunmasıyla  çetelerin kaçtığını belirtti. YPG, dün gece devrimci sol güçlerin çetelere yönelik düzenlediği bir operasyonda 4 çetenin öldüğünü açıkladı
YPG Basın Merkezi, yazılı bir açıklama yayınlayarak saldırı hazırlığında olan bir grup DAIŞ çetesinin öldürüldüğünü duyurdu.
Paniğe kapılan çeteler geri kaçtı
YPG açıklamışında: “DAIŞ çeteleri dün gece Kobanê Kantonu’na bağlı Girê Spî ilçesinin batısında bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Çeteler, Girê Spî’nin 18 km batısında, sınır hattı üzerinde bulunan Sırıkkıran köyüne kuzeyden sızmaya çalışmıştır. Güçlerimizin ani müdahalesi karşısında panikleyen çeteler geldikleri yöne doğru kaçmıştır” denildi.
DAIŞ çetelerinin dün gece Kobanê’ye bağlı Eyn Îsa kasabasının doğusunda bir saldırı girişiminde bulunduğu belirtilen açıklamada, Eyn Îsa kasabasının 9 km doğusundaki Fatsa köyü civarında düzenlenen saldırıya YPG’nin anında karşılık vermesi ile yaşanan kısa çatışma ardından çetelerin kaçmak zorunda kaldığı kaydedildi.
“Dün gece YPG bünyesinde mücadele yürüten devrimci sol güçler Eyn Îsa’nın 35 km doğusunda bulunan Genterî köyü yakınlarında bir operasyon düzenlemiştir” YPG açıklamasında,  saldırı hazırlığında bulunan bir çete grubunun hedeflendiği operasyonda tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürüldüğü açıklandı.
(uş/ad)
ANHA

No comments