Breaking News

YPG savaşçısı Köysancak’ta toprağa verildi

HABER MERKEZİ – 2 Mart 2015’te Kobani’nin Çelebiyê köyünde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Ehmed Mihemed’in (Gênco Germiyanî) cenazesi dün Semalka’da düzenlenen tören ardından toprağa verilmek üzere Başurê Kürdistan’ın Koye kasabasına uğurlandı. Genco Germiyani, Köysancak’ta düzenlenen törenle toprağa verildi.
2 Mart 2015 tarihinde Kobanê’nin Çelebiyê köyünde DAIŞ çeteleriyle girdiği çatışmada şehit düşen YPG savaşçısı Ehmed Mihemed’in (Gênco Germiyanî) cenazesi Cizîr kantonundan Başurê Kürdistan’a uğurlandı. Genco Germiyani’nin cenazesi Girkê Legê ve Derik’ten gelen yurttaşların da katıldığı törenle Semalka sınır kapısında ailesine teslim edildi. Buradan konvoy eşliğinde memleketi Köysancak kasabasına götürülen şehit Genco’nun cenazesi akşam saatlerinde toprağa verildi.
Semalka sınır kapısından ailesine teslim edilen YPG savaşçısı Genco Germiyani’nin cenazesi memleketi Köysancak kasabasına götürülürken yol hattı üzerinde bulunan birçok yerleşim yerinde halk tarafından sloganlarla karşılandı. Şehit Genco Germiyani’nin cenazesini taşıyan konvoy Hewlêr’e bağlı Koye kasabasına ulaştığında halk tarafından ‘Şehid Namirin’ sloganları ile karşılandı.
Şehit Genco’nun toprağa verileceği mezarlıkta yapılan tören bir dakikalık saygı duruşu ve ‘Ey Raqip’ marşının okunması ile başladı.
YPG şehidi Genco Germiyani’nin (Ahmet Mihemed) annesi de cenaze töreninde oğlunun şahadeti hakkındaki duygularını şöyle dile getirdi: “Bir oğlumu böyle yetiştirebildiğim ve Rojava Kürdistanı’nda halkı için savaştığı için çok mutluyum. Tüm Kürt gençlerinin şehit Genco’yu hatırlaması ve onun izinden yürümesini umut ediyorum. Şehit Genco’nun yolu hepimizin yoludur ve oğlumun şahadeti karşısında başımız diktir.”
Şehit Genco’nun annesinin sözleri ve YPG adına yapılan konuşma ardından YPG savaşçısı Genco Germiyani’nin (Ahmet Mihemed) cenazesi ‘Şehid Namirin’ sloganları eşliğinde toprağa verildi.
(ad)

No comments