Breaking News

YPG’li Germiyanî Başur’a uğurlandı

DÊRIK –  2 Mart 2015’te Kobani’nin Çelebiyê köyünde yaşamını yitiren YPG’li özgürlük savaşçısı Ehmed Mihemed’in (Gênco Germiyanî) cenazesi Başurê Kürdistan’a uğurlandı.
2 Mart 2015’te Kobani’nin Çelebiyê köyünde yaşamını yitiren ve cenazesi geçtiğimiz günlerde Kobani’den Cizîr kantonuna ulaştırılan YPG’li Gênco Germiyanî’nin cenazesi memleketine uğurlanmak üzere Başurê Kürdistan’a uğurlandı. Özgürlük savaşçısı Germiyanî’yi uğurlamak için Girkê Legê, Dêrik ve Aliya’dan yüzlerce yurttaş Dêrîk’te bulunan Niştîmanî hastanesi önünde bir araya geldi.
Germiyanî’nin cenazesini buradan alan halk oluşturulan cenaze konvoyuyla Sêmalka sınır kapısına doğru yola koyuldu. Koçerat bölgesi yol güzergahında konvoyun geçişi sırasında bölge halkı şehidini zılgıtlar ve “Şehîd namirin” sloganlarıyla karşıladı.
Özgürlük savaşçısının cenazesi Sêmalka sınır kapısına ulaştırıldıktan sonra YPG/YPJ güçleri tarafından askeri bir tören düzenlendi. Tören ardından konuşmalar yapıldı. YPJ Komutanı Zîlan Qamişlo, özgürlük şehidi tüm ailelere başsağlığı dileğinde bulundu.
Zîlan Qamişlo, “Kürt halkının birliğinin başarının garantisi ve Kürt halkına karşı kirli planların başa çıkarılmasıdır” dedi.
TEV-DEM yöneticilerinden Seîd Sîbo, Rojavalı tüm yurttaşlara özgürlük savaşçılarının izinde ve Demokratik Özerklik Yönetiminin daha sistemli hale ulaşması için devrim ve inşa mücadelesini yükseltme çağrısında bulundu.
Konuşmalar ardından özgürlük savaşçısının künyesi okundu ve şehadet belgesi Şehit aileleri Kurumuna teslim edildi.
Törenin son bulması ardından Germiyanî’nin memleketi Hewlêr’e bağlı Koyê kasabasında toprağa verilmek üzere Başurê Kürdistan’a uğurlandı.
(ad)
ANHA

No comments