Breaking News

YRK/HPJ: 10 pastar öldürüldü

​HABER MERKEZİ – İran rejiminin 29 Ağustos’ta Dalaho ve Ciwanro bölgelerinde helikopter ve keşif uçaklarının da desteğiyle başlattığı operasyonun sonuçlarını HPJ ve YRK yazılı birer açıklamayla kamuoyuna duyurdu. 4 gün süren operasyonda 10 İran pastar ve kontranın öldürüldüğü bildirilirken, 1 HPJ gerillasının da şehit düştüğü kaydedildi.
YRK operasyona ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
“29 Ağustos günü İran rejimi Dalaho eyaleti ve Ciwanro’da helikopter ve keşif uçağı desteğiyle YRK ve HPJ gerilla güçlerimize karşı geniş çaplı bir operasyon başlatmıştır. 4 gün süren operasyona Kirmanşah ve Ciwanro pastar güçleri ve çeteleri katıldı.
‘Gerillalarımız saldırılara direnişle karşılık verdi’
İran rejim güçleriyle Doğu Kürdistan gerillaları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Düşman binlerce askerle defalarca saldırdı. Bu saldırılar gerillanın direnişiyle her seferinde kırıldı. Çok fazla ölü ve yaralıları olduğu için her seferinde geri çekilmek zorunda kaldılar. Daha sonra katuşa, havan ve doçkalarla gerillaların bulunduğu noktaları bombalamaya başladılar. Çatışmalar aralıksız devam ediyor. Yine bölgede keşif uçaklarının hareketliliği devam ediyor.
’10 rejim askeri öldürüldü’
Gerillalarımızın direnişi sonucunda içlerinde Seîd Hemîd Hûseyni isimli bir pastar komutanının da olduğu 10 pastar ve çete öldürüldü.
‘Bir HPJ gerillası şehit’
Çatışmaların ikinci gününde arkadaşımız Zilan Gabar ağır bir şekilde yaralandı. İşgalci Sipaha güçleri karşısında saatlerce Beritan, Zîlan, Kawenda ve Leşker yoldaşımızın ruhuyla görkemli bir direniş sergiledi. Göstermiş olduğu direnişle kahramanlık kitabına bir destan ekledi. Zilan yoldaş saatlerce son mermisine kadar direndi. Düşmanın eline esir düşmemek için bombasını alarak düşman güçlerinin üzerine fedai bir ruhla yürüdü ve Kürdistan şehitleri kervanına katıldı.
YRK olarak Şehit Zilan yoldaşımızın ailesine ve tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Zilan yoldaş devrimci yaşamında hep öncüydü. Özgür bir kadındı ve Apocu militan duruşta örnekti. Bir kez daha şehitlerimize özgürlük sözümüzü yeniliyoruz.”
İran rejim güçleriyle girdiği çatışmada şehit düşen Zilan Gabar kod isimli HPJ gerillasına ilişkin olarak HPJ komutanlığı da bir açıklama yaparak, başarı ve özgürlük sözü verdi.
HPJ’nin açıklamasında şunlara dikkat çekildi:
“Doğu Kürdistan Kadın Savunma Güçleri komutanlığı adına Kürt halkına ve Şehit Zilan yoldaşımızın ailesine başsağlığı diliyoruz. Zilan yoldaşımız genç bir yoldaştı. Doğu Kürdistan’ın Serdeşt kentindendi.
‘Sembol haline geldi’
İran rejiminin baskılarına karşı mücadele saflarına katıldı. Kısa bir süre içerisinde Önder Apo’nun felsefesini ve ideolojisini kişiliğine yedirdi. Devrimci bir ağırlığı vardı. 5 bin yıllık erkek iktidar gerçeğinden, sistemden, rejimden ve Kürdistan düşmanlarından her gün intikam alıyordu.
Zilan yoldaşımız İran rejiminin vahşi saldırılarına karşı görkemli bir direniş göstererek şehit düşmüştür. İran rejiminin teslimiyetçi siyasetini özgür iradesiyle boşa çıkardı. Direnişçi duruşu ve fedai ruhuyla, Şehit Kawenda, Şehit Jîn ve Şehit Zilan Pepule yoldaşlarımızın yanındakini yerini aldı. Zilan yoldaş dönemin militanlık ruhuyla sürece katıldı ve Doğu Kürdistan genç kadınlarının sembolü haline geldi.
Biz HPJ olarak Zilan yoldaşımızın ardılı ve özgürlük yolunun takipçisi olacağımızı ve silahını yerde bırakmayacağımızı belirtiyoruz.”
(ad)

No comments