Breaking News

14 yaşındaki çocuk: DAIŞ bizi zorla savaştırıyor

XALID HAC ŞERÎF
GIRÊ SPΠ– DAIŞ çeteleri Rakka’da çocukları silah altına alıyor. Rakka’dan kaçarak Girê Spî’ye gelen 14 yaşındaki E. X., kentin çetelerce tamamen kuşatıldığını belirterek, çetelerin çocuklara bomba ve canlı bomba eğitimleri verdiğini söyledi.
DAIŞ çeteleri YPG/YPJ savaşçılarından büyük darbeler aldıktan sonra Rakka’da 14-30 yaş arası herkesi silah altına almaya başladı. Bir hafta önce Rakka’dan kaçarak Girê Spî’ye gelen 14 yaşındaki E. X. isimli Arap çocuk, Rakka’da yaşananları ANHA’ya anlattı.
‘YPG/YPJ’den aldıkları darbeler sonrası çöktüler’
E.X. çocukların silah altına alınması kararından sonra ilk önce Eyn Îsa kasabasına kaçtığını, daha sonra da Girê Spî’ye geldiğini belirterek, “Çeteler YPG/YPJ’den büyük darbeler yedikten sonra moral olarak çöktüler. Çetelerin Ebû Ferhan El-Îraqî gibi üst düzey birçok yetkilisi kaçtı. Çeteler bundan sonra çocukları savaşa alma kararı aldı” dedi.
Çocuklara ‘cihad nikahı’
E.X., çetelerin “14-30 yaşındaki herkes silah altına alınacak” kararından sonra herkesin “cihad nikahı” ile çetelere katılmasına karar verildiğini belirterek, “Karara karşı çıkanlar İslam karşıtı, mürted ilan ediliyordu ve ölüm cezasına çarptırılıyordu” dedi. Çetelerin bir süre önce çocuk ve gençlere bazı kartlar dağıttığını ve bu kartlara göre tüm çocuk ve gençleri silahlandırdığını söyledi. E. X., “Çeteler çocuk ve gençleri Tişrîn, El-Hikmê, Hezîma, El-Reşîd, Kebiş Xerbî, Kebiş Şerqî, El-Hedriyat ve El-Mişêrfê mezralarına gönderiyor” ifadelerinde bulundu.
Çocuklara canlı bomba eğitimi veriliyor
E.X., DAIŞ çetelerinin çeşitli etkinliklerle çocuk ve gençlere moral verdiğini ve söz konusu kişilere DAIŞ şeriatı, savaş sanatı, asayiş, bomba ve canlı bomba eğitimleri verdiğini ve savaşa kattığını söyledi. Çetelerin tüm kenti kuşattığını ve kimsenin dışarıya çıkmasına izin vermediğini söyleyen E.X., çetelerin kentte yaşayan insanlar üzerinde açlık siyaseti yürüttüğünü ve insanların da mecburen savaşa katıldığını ifade etti. Kentte birçok çocuk ve gencin çetelerce kaçırıldığını söyleyen E.X, yakınlarının da çocuklar hakkında bir bilgi alamadığını söyledi. E.X, birçok çocuk ve gencin de ölü olarak bulunduğunu söyledi.
(eç)
ANHA

No comments