Breaking News

Baas rejimi Halep’in güneyinde 3 köyü ele geçirdi

HABER MERKEZİ – Baas rejimine bağlı güçlerin Halep’in güneyinde ilerleme kaydettiği ve alanda 3 köyün silahlı muhalif gruplarla sözde islamcı çetelerden geri alındığı çatışmalarda 25 kişinin öldüğü belirtildi.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye rejimine bağlı güçlerin Rusya savaş uçakları desteğinde dünden bu yana Halep’in güneyindeki bölgelerde saldırılarını deavm ettirdiğini duyurdu. Rejim güçleri ile silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede Widêhî, Sabikiye ve Şegdle köylerinin rejim güçleri tarafından geri alındığı belirtildi.
Gözlemevi, çatışmalarda 17 silahlı unsure ile 8 rejim askerinin öldüğünü belirtirken, Suriye rejim güçlerinin Rus savaş uçaklarının bombardımanı desteğinde Halep’in güneyindeki bölgede saldırılarını sürdürdüğü öğrenildi.
Halep’in doğusunda ise rejim güçleri ile DAIŞ çeteleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Rusya’ya ait olduğu düşünülen savaş uçakları Xan El-Esel ve Kefernaha kasabası ile bağlı mazralara 7 hava saldırısı düzenledi.
 (aç)
ANHA

No comments