Breaking News

DAIŞ ve El-Nusra çeteleri birleşti

HABER MERKEZİ – Suriye’nin Hama vilayetinde saldırılarını sürdüren DAIŞ ve El-Nusra çeteleri, yoğunlaşan hava saldırıları karşısında güçlerini birleştirme kararı aldı.
Suriye’deki çete gruplarına yönelik gerçekleştirilen hava saldırılarana ilişkin basına bilgi veren Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, 30 Eylül’den buyana devam eden hava saldırılarında çetelere ait bin 623 imha edildiğini kaydetti. Rus yetkili, Hama kentinde faaliyet gösteren El Nusra çete liderlerinin, güçlerini DAIŞ’la birleştirme kararı aldığını duyurdu.
Kartapolov, hava saldırıları ve rejim güçlerinin saldırıları karşısında sıkıçan El-Nusra çetesinin, Hama’da  Nusra çete liderlerinin, güçlerini DAIŞ’la birleştirme kararı aldığını kaydetti.
Rus Yetkili, çetelerin eleman devşirmeye çalıştığını belirterek “Bu durum Halep’te çok daha yaygın. “Teröristler Halep’e Irak ve diğer komşu ülkelerden çete transfer etmeye çalışıyor. Ancak o bölgelerdeki çetelerin eğitim seviyesi çok düşük ve psikolojileri ile moralleri oldukça bozuk” dedi.
(ad)

No comments