Breaking News

HPG 3 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi,Türk ordusunun KCK’nin eylemsizlik kararına rağmen operasyonlarını sürdürdüğünü açıkladı.
Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun havan ve obüslerle  yoğun saldırılarına karşı  HPG gerillalarının misilleme eylemleri ile karşılık verdiğini belirtti.
HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şu şekilde:
“ Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanında başlatılan ve ağırlıklı olarak teknik silahlarla sürdürülen operasyon halen devam etmektedir.
*Bu kapsamda; 27 Ekim günü saat 21.30 – 22.30 arasında Oremar karakolu; Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Gafur tepesini obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
* 25 Ekim günü Şehit Rahime Tepesinde yaşanan çatışmalarda Armanc Qoser arkadaşımızın ağır yaralandığını ve sonradan şehit düştüğünü dün açıklamıştık. Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Armanc Qoser
Adı-Soyadı: Hamza Karatay
Doğum yeri: Mardin
Anne – baba adı: Hedla – Sadun
Şahadet Tarihi ve Yeri: 25 Ekim 2015 / Oremar
* 27 Ekim 14.40 – 15.30 arasında ve saat 20.30’da Medya Savunma alanlarımızdan Metina alanı sınır hattında bulunan Serbesta karakolu; Kuro Şino tepesini, 28 Ekim günü(bugün) saat 01.00 – 06.00 arasında Elemun karakolu; Şehit Dilber tepesini havan ve obüs toplarıyla bombalamıştır.
* 24 Ekim günü Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakolu ile Bilican alayı çevresindeki alanlarda askerler tarafından bir operasyon başlatılmak istenmiştir. Bu saldırı girişimini önceden fark eden Gerilla güçlerimiz ağır ve ferdi silahlarla operasyona çıkan askerlere misilleme vuruşları yapmıştır. Ölü ve yaralılar hakkında net bilgi elde edilemezken, Bilican karakolu; Garêya Piçuk ve Şehit Baran alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
* 10 Ekim gününden bu yana Şırnak’ın Silopi ilçesi Bespin(Görümlü) beldesindeki karakol; Cudi alanını aralıklı bir şekilde obüs toplarıyla bombalamıştır.

* 24 – 27 Ekim tarihleri arasında Valilik tarafından Amed’in Piran(Dicle) ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yasak ardından AKP polisleri tarafından Kurmık mahallesi ve Sırtê Piran alanlarında arama tarama yapılmıştır. 27 Ekim günü ise Piran ilçesine bağlı Tüneburak, Tırêjman ve Uçkula köylerine askerler baskın yapmıştır. Tim tepesi, Beyaz Çeşme karakolu ve Dicle Taburu; Tüneburak, Tırêjman ve Uçkula köylerini havanlar ile bombalamıştır. Bu alan 7 Kasım gününe kadar güvenlik bölgesi ilan edilerek giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır.  Bu bölgede bulunan komutan ve köy muhtarları halktan köylerini boşaltmalarını istemiştir.
* 22 Ekim günü Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Kanciya köyü kırsal alanında başlatılan operasyon sonucu 2 arkadaşımızın şehit düştüğünü dün açıklamamıştık. Şehit düşen arkadaşlarımızın detaylı sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Harun Zagros
Adı-Soyadı: Mehmet Bozkurt
Doğum yeri: Ağrı
Anne – baba adı: Besna – Sait
Şahadet Tarihi ve Yeri: 22 Ekim 2015 / Erzurum

*****

Kod Adı: Şiyar Serhed
Adı-Soyadı: İsmail Gürkan
Doğum yeri: Erzurum
Anne – baba adı: Zennure – İdris
Şahadet Tarihi ve Yeri: 22 Ekim 2015 / Erzurum
(uş)


No comments