Breaking News

HPG: Türk Genelkurmayı kamuoyunu aldatmaya çalışıyor

HABER MERKEZİ -HPG BİM, Türk ordusunun Geliyê Dostki, Binbir alanlarında 20 bin askerin katılımı ile sürdüğü operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda, 27 Eylül’den bu yana 82 askerin öldürüldüğünü açıkladı.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), yazılı bir açıklama yayımlayarak Türk ordusunun Geliyê Dostki, Binbir alanlarında 20 bin askerin katılımı ile sürdüğü operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda, 27 Eylül’den bu yana 82 askerin öldürüldüğünü duyurdu. HPG BİM, Türk Genelkurmayı’nın kendi kayıplarını vermeyerek, kamuoyunu aldatmaya çalıştığını da belirtti.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Türk ordusunun 26 Eylül’den bu yana Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliyê Doski, Binbir alanlarına yönelik 20 bin askerle sürdürdüğü operasyonun hala devam ettiğini kaydetti. KCK’nin eylemsizlik ilanına rağmen Çarçela alanındaki operasyonun çapı ve kapsamının bugün itibariyle genişletilerek sürdürüldüğünü de kaydeden HPG BİM “Bu operasyonda top, tank, havan gibi silahların yanı sıra yoğun bir şekilde uçak ve kobralar da kullanılarak ağır bombardıman yapılmaktadır. Türk devleti amaçlarına ulaşmak için gerilla güçlerimize karşı yüksek teknolojinin yanında misket bombaları da kullanılmaktadır. Yaşanan bu yoğun savaşta 27 Eylül’den bu yana 82 askerin şimdiye kadar öldüğü tespit edilmiştir. Türk devleti şimdiye kadar bunu kamuoyundan gizlemektedir. Gerilla kayıplarımızı veren Genelkurmay kendi kayıplarını vermeyerek kamuoyunu aldatmaya çalışmaktadır. Bu kapsamda;
*15 Ekim günü sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliyê Dostki alanında gerilla güçlerimize yönelik saldırı operasyonu düzenleyen TC ordusu ile çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda 5 asker öldürülmüştür.
*İşgalci TC ordusu Geliyê Dostki alanındaki operasyonu genişletmeye çalışmaktadır. Yaşanan çatışmalarda insansız hava araçları desteğinde yoğun bombardımanlar da gerçekleşmektedir. Yine 15 Ekim günü akşam saatlerinde Kobra tipi helikopterler Şemzinan alanına bağlı Herki, Tepê Elok, Tepê Bayê ve Tepê Koordine alanlarını yoğun bir şekilde vururken; vuruşlardan ardından bu alanlara Skorsky tipi helikopterler indirmeler gerçekleştirmiştir. Ayrıca Binbir alanında ise yaşanan çatışmalar halen devam etmektedir.
*27 Eylül tarihinde başlayan yoğun çatışmalarda kahramanca direnerek mücadele eden 9 arkadaşımız, Geliyê Dostki,  Çarçela, Şehit Fikret ve Veregoz alanlarında görkemli bir mücadeleyi bu çok yoğun süren savaş içerisinde sergileyerek şehit düşmüşlerdir. Aralıksız bir biçimde süren bombardımanlar ve yaşanan savaştan ötürü şehit arkadaşlarımız hakkındaki bilgileri geç açıklamış bulunmaktayız.
*12 Ekim gününden itibaren TC ordusu Cudi alanında bir operasyon başlatmıştı. Bu alanda bulunan Bespin karakolu; Cudi alanına yönelik gerçekleştirdiği obüs, havan ve tank saldırıları devam etmektedir.
Geliyê Doski’de şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri:

Kod Adı: Demhat Agır
Adı-Soyadı: Sinan Damar
Doğum yeri: Siirt
Anne – baba adı: Halime – Cafer
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Eylül 2015 / Hakkari
***

Kod Adı: Erdal Çiyareşk
Adı-Soyadı: Tamer Timur
Doğum yeri: Van
Anne – baba adı: Feyruz – Süleyman
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Eylül 2015 / Hakkari

***

Kod Adı: Renas Haki
Adı-Soyadı: İdris İşlek
Doğum yeri: Şırnak
Anne – baba adı: Fatma – Edip
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Eylül 2015 / Hakkari

***

Kod Adı: Şerif Tolhıldan
Adı-Soyadı: Lokman Allahyari
Doğum yeri: Serdeşt
Anne – baba adı: Fatma – Sofi İbrahim
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Eylül 2015 / Hakkari
***

Kod Adı: Bedran Çarçella
Adı-Soyadı: Bedran Akgün
Doğum yeri: Bitlis
Anne – baba adı: Mekiye Yahya
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Eylül 2015 / Hakkari
***

Kod Adı: Bawer Mardin
Adı-Soyadı: Serhat Alp
Doğum yeri: Mardin
Anne – baba adı: Emine – Mehmet Ali
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Eylül 2015 / Hakkari
***

Kod Adı: Harun Çewlik
Adı-Soyadı: Mecnun Değirmenci
Doğum yeri: Bingöl
Anne – baba adı: Zeytin – Yüksel
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Eylül 2015 / Hakkari

***

Kod Adı: Mervan Merivan
Adı-Soyadı: Şeywan Mudeberi
Doğum yeri: Merivan
Anne – baba adı: Meryem – Emin
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Eylül 2015 / Hakkari
****

Kod Adı: Reşo Amed
Adı-Soyadı: Mehmet Ali Turan
Doğum yeri: Amed
Anne – baba adı: Zekiye – Mehmet Sıddık
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Eylül 2015 / Hakkari.”
(uş)









No comments