Breaking News

HPG’nin Hakkari çevresindeki eylemleri devam ediyor: 29 ölü

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi, Oremar alanında Türk ordusunun karadnve havadan saldırılarının devam ettiğini duyurdu.
HPG Basın İrtibat Merkezi, yazılı bir açıklama yayımlayarak HPG gerillaların Hakkari çevresinde Türk ordusuna karşı düzenledikleri eylemlerde çok sayıda asker yaralanırken netleştirilen 29 askerin öldürüldüğünü belirtti.
HPG BİM açıklaması şu şekilde:
“17 – 19 Ekim günleri arasında Colemerg’in (Hakkari) Gever ilçesine bağlı Oramar alanından sınır hattında bulunan ve Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin bölgesi sınırındaki Şehit Rahime alanı yoğun bir şekilde obüs, havan, tank ve savaş uçakları ile bombalanmıştır. 20 Ekim günü operasyona katılan askerler Şehit Rahime alanına yönelik harekatını kapsamlılaştırmış ve 21 Ekim günü Şehit Zerdeşt tepesine girmiştir. 23 Ekim günü saat 20.00’de Gerilla güçlerimizin konumlanma noktalarına yönelik sızma yapan askerler fark edilerek etkili vurulmuş ve bu vuruşlar sonucunda 4 asker ölmüştür.
*24 Ekim günü saat 11.30’da Şehit Zerdeşt’te bulunan askerler tekrardan Şehit Rahime alanı çevresine sızma girişiminde bulunmuş, bu girişim Gerilla güçlerimiz tarafından erkenden fark edilerek etkili vuruşlarla kırılmıştır. Bu saldırı girişimine anında misilleme ile cevap veren güçlerimiz, ferdi silahlar ve bomba mesafesinde vuruşlar gerçekleştirmiş ve sonuç olarak net 12 asker öldürülmüş, 2 yoldaşımız da şehit olmuştur. Çatışmalar saat 12.40’a kadar devam etmiştir. Çatışmalar ardından TC ordusu tarafından alana yönelik savaş uçakları, obüs, havan ve misket bombaları ile saldırı düzenlenmiştir.
*25 Ekim günü de çatışmalar devam etmiştir. Saat 08.00’de Şehit Zerdeşt Tepesi çevresinde operasyona çıkan askerlerin suikast yapan timlerine Gerilla güçlerimiz de anında suikast vuruşlarıyla karşılık vermiş ve burada 2 asker öldürülmüştür. Ölen askerler akşam saatlerinde askerlerce kaldırılmıştır. Yine aynı gün saat 16.00’da Kobra tipi helikopterler Şehit Rahime alanına bombardıman yapmış, buna ağır silahlarla karşılık verilmiş ve helikopterler geri çekilmek durumunda kalmıştır. Yine olay sonra TC ordusu alanı obüs, havan ve tanklarla vurmuştur.
*Yoğun çatışmalar sonucunda Gerilla güçlerimiz alan hakimiyetini korumaya devam etmektedir. Şehit Rahime alanında çatışmalar belli zaman aralıklarıyla devam etmektedir. Yaşanan tüm bu çatışmalarda toplam 18 asker ölürken 24 Ekim günü yaşanan çatışmalarda fedai bir ruh ile bu işgal saldırılarına karşı savaşan Agır Diyar ve Rubar Batman yoldaşlarımız, kahramanca bir duruş sergileyerek şehit olmuşlardır.
Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri;

Kod Adı: Agır Diyar Colemerg
Adı-Soyadı: Hakan Kaya
Doğum yeri: Hakkari
Anne – baba adı: Zarife – Hamit
Şahadet Tarihi ve Yeri: 24 Ekim 2015 / Oremar
***

Kod Adı: Rubar Batman
Adı-Soyadı: Mehmet Emin Orhan
Doğum yeri: Batman
Anne – baba adı: Gülşen – Abdullah
Şahadet Tarihi ve Yeri: 24 Ekim 2015 / Oremar
* 24 Ekim günü akşam saat 22.00’de 20 zırhlı araçtan oluşan bir konvoy Hakkari’nin Gever ilçesine operasyon yapmak amacıyla Esendere’ye doğru giderken Gerilla güçlerimiz tarafından operasyon ve son saldırılara karşı misilleme yapılarak vurulmuştur. Burada bir Kirpi araç imha edilmiş ve bu eylemde net 11 asker ölmüştür. Eylem sonrası çok sayıda askeri malzemeye ve 4 asker kimliğe el konulmuştur. Sonrasında 2 saat boyunca keşif uçağı alan üzerinde dolaşmıştır.
* 25 Ekim günü sabah saat 07.00 ile 08.00 arası Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakolu; Xeregol yamaçlarını obüs toplarıyla bombalamıştır. Öğlen saat 11.00 ile 12.00 arası Bilican karakolu ise; Bêlonê boğazını havan silahları ile vurmuştur. Yine bu karakollar A-4 silahları ile karakol çevresini rastgele taramıştır.
*Akşam saat 20.00 ile 21.00 arası ve saat 23.00’ten gece saat 01.00’e kadar Eriş ve Serê Sêvê karakolları; Gundê Sernê alanını obüs ve havanlar ile vurmuştur.
*Sınır karakollarının bu saldırısına karşı 25 Ekim günü saat 09.30’da Gerilla güçlerimiz Eriş karakoluna havan atışları ile karşılık vermiştir. Karakolda bulunan 1 konteyner ile 1 kepçe aracı isabetli vuruşlar ile darbelenmiştir. Karakolda genel maddi hasar meydana gelirken ölü ve yaralılar hakkında bilgi elde edilememiştir. Saat 10.30’da ise Eriş karakolu, Xeregol yamaçlarını havan ve misket bombaları ile vurmuştur.
* 25 Ekim günü sabah saat 08.00’de Bilican karakolu; Şehit Colemerg yamaçları ile Şehit Baran yamaçlarını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Bu saldırıya karşı Gerilla güçlerimiz ağır silahlarla karşılık vermiş, 1 kule ve karakol binasına isabetli vuruşlar yapılmış, detaylı sonuçları netleştirilememiştir. Bilican karakolu aynı saatlerde çevresini A-4′ silahlarıyla taramıştır. Yapılan bu bombardımanlarda güçlerimizin herhangi bir kaybı olmamıştır.
*25 Ekim günü saat 18.00’den gece saat 02.00’ye kadar Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşu gerçekleştirmiştir.
* 24 Ekim günü saat 20.00 ile 25 Ekim günü saat 01.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Heftanin alanı sınır hattında bulunan Tepê Yekmal ve Sinek karakolları; Bektorya ile Kato Silê alanlarını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
* 25 Ekim günü saat 17.00 – 18.00 arasında Metina alanı sınır hattında bulunan Elemun karakolu; Derarê tepesi ve yamacını, saat 19.00 – 20.00 arasında yine Elemun karakolu; Zendura Tepesi ve yamacını, saat 20.00 ile gece saat 01.00 arasında Serbesta karakolu ise; Kure Şino tepesini obüs ve havanlarla bombalamıştır.”
(uş)

No comments