Breaking News

IŞİD ilk kez İsrail'i tehdit etti

IŞİD’e sadakat yemininde bulunan bir tugay, hava sahasının Rus veya Suriye uçaklarına kullandırması halinde İsrail'e saldıracakları tehdidinde bulundu.

IŞİD’e sadakat yemininde bulunan Şuhada El Yarmuk tugayı, ‘Nusayri rejimi veya Rusların karargahlarını vurmaları için hava sahalarını kullanmalarına izin vermeleri,’ halinde Yahudi devletine saldırmakla tehdit etti.
“Son günlerde Yahudi devletine ait dronların Şuhada El Yarmuk tarafından kontrol edilen bölgelerin üzerindeki uçuşlarının, daha önce rastlamadıkları şekilde sürekli olarak tekrarlandığına,” dikkat çekilen Şuhada El Yarmuk Tugayı açıklamasında, “Bu durumun Rus savaş uçakları tarafından merkezlerine ve yerleşim birimlerine düzenlenecek bir hava saldırısına istihbarat toplama ile çakışması halinde veya Yahudi devletinin hava sahasını Rus veya Nusayri (Suriye rejimi) savaş uçakları hava saldırısına avantaj sağlayacak şekilde kullanımına izin verdiği taktirde, bunu Yahudilerin kendilerine direk saldırısı olarak kabul edecekleri,” ifadesi yer aldı.
Açıklamanın devamında Yahudilere hitaben, “bu durum karşısında sessiz kalmayacaklarının ve misilleme haklarını derhal kullanacaklarının bilinmesini,” isteyen Tugay açıklamasında, “Nusayri rejimi olmadıklarını ve cevaplarının deprem etkisi yaratacak kadar şiddetli olacağı,” hatırlatıldı.
Açıklama, “Yahudi devletine verilecek cevabın onların beklentilerinin çok üstünde olacağı, ne duyduklarının değil, ne göreceklerinin önemli olduğu,” tehdidiyle sonuçlandı.

No comments