Breaking News

IŞİD kadınlardan canlı bomba taburu kurdu

Yabancı kadınlara çok fazla ‘değer veren’ IŞİD’in intihar bombacısı yapacak çocuk bulmakta zorlandığı için, tamamı Arap kadınlardan oluşan yeni bir ‘intihar taburu’ kurduğu öne sürüldü.

Yetişkinlerden sonra çocukları canlı bomba olarak kullanmak üzere kaçıran IŞİD’in ‘kaynakları tükenmeye' başladı.
Suriye Sessizce Katlediliyor’ adlı insan haklı örgütü, IŞİD’in canlı bomba ‘üretmekte’ zorlandığını, bu yüzden tamamı kadınlardan oluşan yeni bir ‘intihar bombacısı taburu’ oluşturduğunu öne sürdü.
Canlı Bomba olursan cennette yerin kocanın yanı olur
Daily Mail'de yayınlanan habere göre, örgütün kadınların fazla şüphe uyandırmadığına inandığını belirten aktivistler, Mısırlı bir kadına ‘İntihar bombacısı olursan sana çok para veririz. Cennete kocanın yanına gidersin” dendiğini ileri sürdüler.
Örgütün ‘kalesi’ Rakka’daki Farah adlı bir kadının da “IŞİD’ci bir kadın bana yaklaştı ve Rakka’yı korumak için kadınlara ihtiyaçları olduğunu söyledi” dediğini aktardı. Aktivistlere göre Farah sözlerine şöyle devam etti:
Beni IŞİD’e katılmaya ikna etmeye çalışıyordu. Ama beni daha da şaşırtan şey şu ki yeni bir kadın taburuna katılmamı ve savaşmak yerine intihar eylemleri düzenlememi istiyordu. Düşmanın bir kadından böyle bir şey beklemeyeceğini söyledi. Ben öldükten sonra aileme göz kulak olacaklarını ve eylemden önce büyük miktarda para vereceklerini de vaat etti.”
Öte yandan örgütün Rakka sokaklarında devriye gezen ve çoğunluğunu İngilizlerin oluşturduğu ‘ünlü’ El Hansa kadın tugayındaki kadınları bu ‘ulvi görev’ için kullanmayacağı iddia edildi.

No comments