Breaking News

IŞİD Kizwan Dağı'ndaki YPG karargahlarına yeniden saldırdı

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristleri Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’nin batı kırsalında bulunan Kizwan dağı (Abdulaziz) yakınlarında ki Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) karargahına yönelik bir saldırı gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Yerel kaynaklar ve medya aktivistleri tarafından verilen bilgilere göre, IŞİD teröristleri çok sayıda havan atışı ile Kizwan dağı yakınlarındaki YPG’ye ait askeri üsse saldırı gerçekleştirdiler.
Saldırı sonucu kayıp konusunda herhangi bir bilgi alınmazken, Haseke’nin batısında IŞİD teröristleri ile Kürt güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 7 IŞİD teröristi öldürüldü, 4 Kürt gerilla da şehit düştü.
ABD öncülüğündeki Koalisyon savaş uçaklarının Haseke’nin güneyindeki IŞİD mevzilerine düzenlediği hava saldırılarının yanısıra, Kizwan dağı yakınlarında bulunan örgütün taktik birimlerini de vurduğu öğrenildi.
Son 24 saat boyunca Koalisyon savaş uçaklarının, Suriye ve Irak sınırları içinde IŞiD’ea ait 16 askeri hedefi vurduğu bildirildi.
IŞİD Kürt güçleri tarafından 5 ay önce kovulduğu Haseke’deki stratejik Kizwan dağını tekrar ele geçirmek için müteakip zamanlarda saldırılar düzenliyor.
En son bu ay başlarında büyük bir saldırı gerçekleştiren IŞİD teröristleri YPG güçlerinin stratejik geri çekilmesi ile alana yerleşmişti. Ancak bu çok uzun sürmemiş ve toparlanan YPG güçleri hava saldırılarının desteğiyle IŞiD’i ele geçirdikleri bölgelerden kovmayı başarmışlardı.
Deyrezzor’da Suriye Ordusu generali öldürüldü
Rejim ordusuna bağlı bir generalin Deyrezzor şehri yakınlarında öldürüldüğü öğrenildi. Generalin, yaverinin de yaralandığı bir araç kazasında mı öldüğü yoksa Deyrezzor hava üssüne bitişik 137. Tugay bölgesini hedefleyen IŞİD saldırısı sonucu mu öldürüldüğü henüz netleşmedi.

No comments