Breaking News

PYD: DAIŞ’a karşı savaşan güçleri red etmiyoruz

SERÊKANIYÊ – PYD yöneticisi Ciwan Mustefa, Suriye’de DAIŞ’a karşı savaşmak isteyen hiçbir gücü reddetmediklerini, ancak kendi iradelerini de hiçbir güce teslim etmeyeceklerini söyledi.
Demokratik Birlik Partisi PYD, 6. Kongresinden sonra başlattığı halk toplantılarını sürdürüyor.
Serêkaniyê kentinde Waşokanî Kültür Sanat Merkezi’nde PYD halkla biraraya geldi.
Toplantıda konuşan PYD Meclis üyesi Ciwan Mustefa partilerinin 6. Kongreyle girdiği yeni süreci ve alınan kararların pratikleştirilmesine dönük çabaları aktardı.
Partilerinin Rimêlan’da gerekleştirdiği 6. Kongresinin önemine ve parti olarak yürüttükleri çalışmalara değien Mustefa, “2012 yılından beri ‘Özgür Rojava’dan demokratik Suriye’ye doğru’ sloganıyla yürütülen Pratik ve örütsel çaışmalar sonucunda kongremizi başarıyla gerçekleştirip birçok önemlimkarara ulaştık” dedi.
Ciwan Mustefa, Suriye’deki krizin de aşılması ve barışl çözüme kavuşturulması için her zaman bir Demokratik Suriye kongresi gerçekleştirmek istediklerini, bu yönlü çalışmalarının yoğunlaşarak devam ettiğini belirtti.
Ciwan Mustefa, tüm Suriye halklarına demokratk özyönetimlerini geliştirmeleri ve Rojava modelini örnek almaları çağrısı yaparak bu projenin halka dayalı gerçekçi çözüm olduğunu, halkın kendi iradesiyle geleceğini belirlemesinde en doğru çözüm yolu olduğunu söyledi.
PYD yöneticisi Ciwan Mustefa, Rojava ve bölgede yaşanan siyasal gelişmeleri de değerlendirdiği konuşmasında ABD ve Rusya’nın Suriye’ye müdahalesine ilişkin şunları söyledi: “DAIŞ çetelerine karşı savaşan güçlere karşı değiliz, reddetmiyoruz. Ancak kendi irademizi de hiçbir devlet veya güce teslim edecek değiliz. Kendi irademizle bugünlere geldik.”
(aç)
ANHA

No comments