Breaking News

Sirîn ve Eyn İsa’da çete saldırısı durduruldu

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, çetelerin Sirîn ve Qereqozax’a havan toplarıyla, Eyn İsa’ya ise katuşalarla saldırı düzenlediğini, savaşçıların verdiği karşışıkla çete saldırılarının durdurulduğunu belirtti.
YPG Basın Merkezi, yazılı açıklama yaparak DAIŞ çetelerinin 19 Ekim günü Cerablus’taki üslerinden Sirîn ve Qereqozax çevresindeki YPG mevzilerine top atışları düzenlediğini duyurdu.
Eyn İsa ve Siluk alanlarında çete faaliyetine ilişkin bilgilerin de paylaşıldığı YPG açıklamasında, DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye bağlı Sirîn kasabası ile kasabanın kuzeyinde bulunan Qereqozax köyü ve çevresine yönelik ağır silah ve toplarla bir saldırı düzenlediği belirtildi.
Çeteler havan toplarıyla saldırdı
Açıklamada “DAIŞ çeteleri Kobanê’ye bağlı Sirîn kasabası ile kasabanın kuzeyinde bulunan Qereqozax köyü ve çevresine yönelik ağır silah ve toplarla bir saldırı düzenlemiştir. Çete grupları 12.00 ile 13.00 saatleri arasında eş zamanlı olarak Sirîn kasabası ve Qeraqozax köyünü havan ve ağır silahlarla vurmuş, 20.00 ile 21.00 saatleri arasında da Qeraqozax köyü çevresine benzer bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimiz çete saldırılarına eş düzeyde karşılık vermiş ve çete saldırılarını durdurmuştur” denildi.
Eyn İsa’ya katuşa saldırısı
YPG Basın Merkezi, 19 Ekim gecesi de DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye bağlı Eyn Îsa kasabası çevresine yönelik bir saldırı düzenlediğini ve çetelerin Rakka önlerindeki mevziilerinden saat 21.00’de ateşlenen Katuşa füzelerinin Eyn Îsa kasabasının güneyine düştüğünü, ancak saldırıda herhangi bir mal ya da can kaybı yaşanmadığını kaydetti.
Siluk’ta çete mayınları temizlendi
YPG ayrıca 19 Ekim günü DAIŞ çeteleri tarafından döşenen mayınların temizlenmesi amacıyla bir operasyon düzenlendiğini belirterek “Siluk kasabası ile Zeyd köyü arasında bulunan arazide çeteler tarafından döşenen çok sayıda mayın güçlerimizce temizlenerek imha edilmiştir” dedi.
(aç)
ANHA


No comments