Breaking News

Türk ordusu Girê Spî’de YPG mevzilerine saldırıyor

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun bu akşam Girê Spî kent merkezi ve batı kırsalındaki güçlerinin mevzilerine ağır silahlarla saldırdığını duyurdu.
Erdoğan’ın 24 Ekim 2015’te Antep’te Rojava ve YPG’ye yönelik tehditlerinin ardından Türk odusunun Girê Spî sınırında provokasyon girşimi devam ediyor.
Yazılı açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Trük ordusunun 24 Ekim günü Kobani sınır hattındaki YPG mevzilerine yönelik başlattığı saldırıların devam ettiğini belirterek şu detayları paylaştı:
“27 Ekim günü (bugün) saat 11.00 sularında Türk ordusu güçlerimizin Girê Spî’nin (Til Ebyad) batısında bulunan mevziilerini hedef alarak ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.”
TC bu akşam iki ayrı saldırı düzenledi
“27 Ekim günü (bugün) 18.15 ile 18.30 saatleri arasında Türk ordusu Girê Spî kent merkezi sınır hattında akrep tipi zırhlı araçlarla devriye atmış ve güçlerimizin mevziilerine yönelik ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir. Bu saldırı ardından saat 19.30 sularında kent merkezi ve batı kırsalı sınır hattında yeniden harekete geçmiş ve güçlerimizin mevziilerini A4 ve MG3 silahlarıyla rastgele taramıştır”.
(aç)
ANHA

No comments