Breaking News

Türk ordusunun YPG’ye saldırıları sürüyor

HABER MERKEZİ – Türk ordusunun YPG güçlerine yönelik 24 Ekimde başlayan saldırıları sürüyor. Zormixar köyünde türk ordusunun YPG mevzilerine suikast saldırılarında bulunduğunu belirten YPG, türk ordusunun saldırılarıyla eşzamanlı olarak DAIŞ çetelerinin de saldırılarının yoğunlaştığını bildirdi.
YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun Kobani’de sınır hattındaki YPG birliklerine yönelik 24 Ekimde başlayan saldırılarının devam ettiğini bildirdi.
Türk ordusundan Kobani-Zormixar’da suikast saldırısı
Konuya ilişkin bugün ikinci kez açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “ Türk ordusu 25 ekim gecesi 22.00-23.00 saatleri arasında Kobani’ye bağlı Girê Spî’nin batısındaki sınır hattında yer alan güçlerimizin mevzilerini A-4 ağır silahlarıyla saldırı düzenlemiştir” dedi.
Açıklamada 26 ekim’de de (bugün) Türk ordusunun saat 14.00 dolaylarında Kobani’nin batısındaki Zormixar köyünde YPG güçlerinin mevzilerine yönelik suikast saldırıları düzenlediği kaydedilerek “Türk ordusunun her iki saldırısında da herhangi bir kaybımız olmamıştır” denildi.
Bir yandan TC diğer yandan DAIŞ çetesi saldırıyor
YPG açıklamasında türk ordusunun saldırılarına parallel olarak DAIŞ çetelerinin bir haftadan bu yana ağır silahlarla Kobani’nin batı ve güney hatlarına yönelik düzenlediği saldırıların da devam ettiğine dikkat çekildi.
DAIŞ çetelerinin 25 ekim’de 21.00-22.00 saatleri arasında, 26 ekimde (bugün) ise 08.00-10.00 saatleri arasında Kobani’ye bağlı Sirîn kasabasının Şikeyf ve Mîrveh köylerine yönelik ağır silahlarla saldırı düzenlediği belirtilen açıklamanın devamında ayrıca, çetelerin 26 ekimde saat 03.00-04.00 arasında Cerablus’a bağlı Hamam köyünden Kobani’nin batısında yer alan Cadê köyüne yönelik havan saldırısı düzenlediği ve direkt sivileri hedef alan saldırıda herhangi bir kaybın yaşanmadığı ifade edildi.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin 26 ekim günü 14.00-15.00 saatleri arasında ise, Kobani’ye bağlı Eyn Îsa kasabasının Mixera köyüne de havan toplarıyla saldırı düzenlediğini duyurdu.
Saldırılar Erdoğan’ın tehditlerinden sonra gelişti
Suriye krizi başladığından bu yana savaşı kışkırtan ve sözde islamcı çete gruplarını Katar ve Suudi Arabiztan ile birlkte destekleyen türk Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan, 24 ekim 2015’te ise, Gaziantep’te yaptığı konuşmada açıktan Rojava’yı hedef aldı. Erdoğan, “Kuzey Suriye’yi bünyesinde 1400 PKK’lının bulunduğu PYD’ye kurban etmeyecekleri” tehdidinde bulunmuş ve Til Ebyad’ın YPG kontrolünde olmasını kabullemediğini ortaya koydu.
Bu durumu “Türkiye için tehdit” olarak değerlendirip “Bu tehdide Türkiye olarak ‘evet’ dememiz mümkün değildir” sözleriyle tehditlerini sürdüren Erdoğan, “Şu anda Telabyad’da hemen bir kanton ilan etme olayı var. Kanton ilan ederken acaba orada sadece “terör örgütü” mensuplarının dışında sivil vatandaş olarak kim var? Sivil vatandaş olarak orada sadece yüzde 90’ı Arap ve yüzde 5 gibi Türkmen var, diğerleri onlar. Ama buna rağmen kanton ilan edebiliyor. Dert tamamen Kuzey Suriye’yi ele geçirmek. Buna karşı gereği neyse yapılacak” diyerek Rojava’ya askeri müdahale sinyalini vermişti.
(aç)
ANHA

No comments