Breaking News

Yemen DAIŞ’ın yeni karargahına mı dönüşüyor?

HABER MERKEZİ – Türkiye, Katar ve Birleşik Arap Emirliklerine ait uçakların Suriye’de Rus bombardımanından kaçan 500 DAIŞ çetesini Türkiye’den Yemen’e taşıdığını gündemine alan Arap basını, yemein’in DAIŞ için yeni bir karargaha dönüştürüleceğini yazdı.
Arap haber ajansları ve internet sitelerinin bugün geniş yer verdiği haberlere göre, 26 Ekim’de ikisi Türk Hava Yolları’na, biri Katar Hava Yolları’na ve diğeri de Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait dört uçak Türkiye’den havalanarak Aden’e 500’ün üzerinde DAIŞ çetesi aktardı.
Basın organları, DAIŞ çeytelerinin Yemen’de husilere karşı savaşa sürüleceklerini yazdı.
Bu gelişmelere parallel olarak Şark El-Awsat Gazetesi’ne konuşan kaynaklar, Yemen’in ücüncü büyük kenti olan Taiz’de El-Watanî Ordusu, El-Muqawema El-Şabiye (halk direniş güçleri)’nin Husilere karşı birçok başarı elde ettiğini ve Suudi öncülüğündeki arap koalisyonun bu güçlere önemli miktarda silah yardımında bulunduğunu yazdı.
Husilere yakın basın organları ise, Yemen’deki Sudan güçleri Zebabe kentine yöneliyor.
Sudan savunma bakanı da husilere karşı geliştirilen “Asifet El-Hezim” operasyonuna katılan askeri güçlerinin sayısını ve hazırlıklarını açıklamak istemediklerini belirterek “bu çalışmalar belli bir disiplin ve program dahilinde gerçekleşmektedir” demekle yetindi.
Yemenli yazar ve siyasi aktivist Mehmûd El-Zahirî de yaptığı açıklamada Yemen’in DAIŞ çetelerinin yeni karargahı ve ana üssü haline dönüştürüldüğünü, bu bakımdan yemenlilerin de Rusya’nın müdahalesine duyabileceklerini belirtti.
(aç)

No comments