Breaking News

YPG: Grupların Rojava’ya geçişini kabul etmeyiz

HABER MERKEZİ – Kendini “Rojava peşmergesi” olarak tanıtan bazı kşişilerin Rojava’ya geçirilmesini kabul etmeyeceklerini duyuran YPG Genel Komutanlığı, Türkiye sınırında da “YPG’nin tehdit olduğu” söyleminin temelsiz olduğunu belirtti.
Yazılı açıklama yayınlayan YPG Genel Komtanlığı, kendini “Rojava peşmergesi” olarak tanıtan kimselerin Rojava’ya geçmesini kabul etmeyeceklerini ve bu isimle geçenler hakkinda yasal işlem yapılacağını duyurdu.
YPG Genel Komutanlığı’nın konuya ilişkin açıklamasında şöyle denildi:
“Bazı siyasi kesimlerle basın organları tarafından, kendini “Rojava peşmergesi” olarak tanıtan bazı kşişilerin Rojava’ya geçirilmesine yönelik haberler yayılmaktadır. YPG olarak tutumumuzu çok net ortaya koyarak böylesi birşeyi kabul etmeyeceğimizi duyurmuştuk. Kişi veya grupların bu isimlerle Rojava topraklarına geçirilmeleri durumunda bu kişiler ve buna destek olanlar hakkında yasal işlemler başlatılarak bu tür amaçlara fırsat verilmeyecektir”.
‘Türkiye’ye tehdit değiliz’
YPG Genel Komtanlığı türk devletinin güney sınırılarında YPG’nin tehid oluşturduğunu düşündürecek hiçbir gerekçe ve temel bulunmadığını da belirterek “bilindiği gibi geçen 4 yıllık süre içinde Türkiye’nin bizimle olan sınırları en güvenli sınırlar olmuş ve bizim sınırlarımızdan Türkiye’ye hiçbir saldırı olmamıştır” denildi.
(aç)
ANHA

No comments