Breaking News

YPG/YPJ güçlerinden çete saldırılarına cevap

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin 19, 20 ve 21 Ekim günü Cerablus ve Rakka üzerinden YPG güçlerine yönelik düzenlediği saldırılara gerekli yanıtın verildiğini belirtti.
YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin 19, 20 ve 21 Ekim günü Cerablus ve Rakka üzerinden YPG güçlerine yönelik düzenlediği saldırılara gerekli yanıtın verildiğini belirtti. Halep’te bulunan Begdin yol kavşağında konumlanan El Nusra çetelerine yönelik düzenlenen operasyonda, 1 askeri aracın imha edildiğini kaydetti.
Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “19, 20 ve 21 Ekim günleri DAIŞ çeteleri Cerablus ve Rakka üslerinden güçlerimizin mevziilerine yönelik havan ve ağır silah saldırısı düzenlemiştir.
Çete grupları Kobanê’ye bağlı Eyn Îsa kasabası, Sirîn kasabasının kuzey ve batısı, Qereqozax köyü ile Şêxlera Jorîn bölgelerine havan ve ağır silahlarla saldırılar düzenlemiştir. Güçlerimiz çetelerin bu saldırılarına gerekli düzeyde yanıt vermiştir” dedi.
Halep’te ise YPG / YPJ güçlerinin 21 Ekim günü El Nusra çetelerine yönelik bir operasyon düzenlediğini kaydeden YPG Basın Merkezi şunları vurguladı. “Halep’te bulunan Begdin yol kavşağında konumlanan El Nusra çetelerine yönelik düzenlenen operasyonda çetelere ait 1 askeri araç tümüyle imha edilmiştir. Operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.
21 Ekim günü güçlerimiz Girê Spî ile Silûk kasabaları arasında çeteler tarafından döşenen mayınların temizlenmesi amacıyla bir operasyon düzenlemiştir. Operasyonda DAIŞ çeteleri tarafından daha önce döşenen çok sayıda mayın güçlerimiz tarafından temizlenmiştir.
22 Ekim günü sabah saatlerinde DAIŞ çeteleri Silûk kasabasının güneyinde bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Xazli köyüne yönelik düzenlenen çete saldırısı ardından alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Buradaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Alandan kaçan çete grupları daha sonra bu bölgeye yönelik katuşa füzeleriyle bir saldırı düzenlemiştir.
22 Ekim günü sabah saatlerinde DAIŞ çeteleri Hol’e bağlı Xatuniye bölgesinde bir saldırı düzenlemiştir. Xizela köyü yakınlarında düzenlenen saldırıya güçlerimiz gerektiği şekilde yanıt vermiştir.”

No comments