Breaking News

HPG: Farqin’de10 özel harekatçı öldürüldü,21 asker yaralandı

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi,Dicle ve Farqin’de yaşamını yitiren gerillalar ve gençler anısına Başkınê köyü yakınlarında bir sabotaj eylemi düzenlendi. Eylemde, 10 özel harekâtçı öldürülken, 7’si ağır toplam 21 asker de yaralandı.
HPG Basın İrtibat Merkezi, Amed Farqin’de halka yönelik katliam planlarını uygulayarak saldıran AKP özel güçlerine karşı 10 Kasım günü saat 15.45 Amed ile Farqin arasında bulunan Başkınê köyü yakınlarında yeni saldırı hazırlığında bulunan bir askeri konvoya yönelik, saldırılara cevaben bir sabotaj eylemi gerçekleştirildiğini belirtti. HPG, “Gerçekleştirilen bu eylemde bir otobüs tümden imha edilirken; yerel kaynaklara göre 10 özel harekâtçı öldürülmüş ve 7 si ağır olmak üzere 21 asker de yaralanmıştır. Bu eylem Dicle ilçesinde şehit düşen gerillalarımız ve Farqin’de şehit düşürülen gençler anısına düzenlenmiştir” dedi.
HPG, bugün saat 05.00 – 05.30 arasında Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakolunun Kinyanış köyü, Şamkê ve Kani Masi alanlarını obüslerle bombaladığını bildirdi.
HPG, 10 Kasım günü saat 13.00 – 15.00 ile 11 Kasım günü saat 04.00 – 09.30 arasında Medya Savunma Alanlarına bağlı Garê alanı üzerinde insansız hava araçlarının keşif uçuşları gerçekleştirdiğini ifade etti.
(uş)

No comments